20130316

Camí Ral Vic a Olot i St. Miquel, amb el grup Pas a Pas del CMSC.

Bonica sortida amb la colla Pas a Pas del Club Muntanyenc Sant Cugat. Els meus bons amics Marc i la seva esposa Rosa, acompanyats dels caminants d'aquesta Colla, arriben als Hostalets d'en Bas on ens hi espera un vent força molest i que ens preocupa com ens bufarà per la zona alta de la sortida.
Desprès de reposar forces al bar del poble i comprar pa i coques a la fleca, comencem a caminar per la carretera de la parcel·lària fins arribar al punt on el PR marcat amb grog i blanc, ens mana girar a la dreta, per agafar un corriol que va passant cap a el Molí Vell. Quan hi arribem, fem un gir a la dreta i seguim el camí que està marcat com a PR, que ens va pujant pel camí Ral de Vic a Olot. En tota la pujada, no notem les ràfegues de vent, per lo que la pujada es molt agradable.
Aquest camí utilitzat fins a la primera mitat del segle passat com a camí de comerç i viatgers entre les dos comarques, va tenir molta importància per la gent d'aquestes contrades. Recentment, la Generalitat i va fer una actuació de recuperació, que es concentra a la zona de Les Marrades.
Anem pujant pel camí, passant pel Collet de la Cidera on hi arriba per la dreta un camí que ve de la zona de les gorgues. Seguim mes amunt passant la Pixanera dels Matxos  des d'on surt per l'esquerra un altre camí que va cap a la zona de la Salut. Seguim camí amunt passant per la Font de les Marrades, on aprofitem per fer-hi un petit descans. Seguim pujant Les Marrades fins trobar el pal indicador des d'on surt el corriol que ens porta a la mina dels bandolers, una escletxa natural que podia servir perfectament com a amagatall.
Tornem al camí, per acabar pujant fins al Hostal del Grau, antic lloc de parada dels traginers que passaven per aquest camí i actualment dedicat a allotjament rural. Seguim el camí Ral, passant pel pont del Hostalot i arribem a la pista asfaltada que a la vegada serveix com a GR 2, girem a la dreta i anem seguint-lo. Aquest tram també es pot fer per la vora de la cinglera puguen anar fins al Pujant del Turonell, però degut a que hi pot haver-hi aigües pels camps, decidim seguir pel GR. Arribem a la zona del Salt de la Coromina. Seguint aquesta pista uns metres mes endavant, tenim vista a la caiguda del salt i aprofitem per fer-hi unes fotos.
Aquí ja tenim a la vista La Coromina i Falgars d'en Bas amb l'església de Sant Pere que està tancada.
El cel es va tapant i no ens hi encantem massa. Seguim camí, seguint el GR cap a Sant Miquel de Castelló, passant primer per Can Pibernat.
Arribats a Sant Miquel, decidim dinar aquí i gaudir de les vistes que tenim a la Vall d'en Bas, Olot i el Pirineu i el Canigó tot blanc i mes proper a nosaltres, el Puig Corneli amb el repetidor, i mes a l'esquerra, el Puig dels Llops i Puigsacalm. A la nostra esquena, la serra del Llancers.
Desprès de la parada, sembla que el cel torna a enfosquir-se i comencem a fer la baixada fins a Hostalets. Només entrar al poble ens comença a ploure, però ja som al sopluig del bar, on aprofitem per reposar una estona, per acomiadar-nos i desitjar que puguem retrobar-nos en algun altra sortida.

Sortida circular
Distància recorreguda    15,8 km.
Desnivell acumulat        634  m.
Temps efectiu, sense parades  5 h. 17'

Enllaç al àlbum de fotos:

https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/5856398046622474977

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...