20120330

Serra de Busa

Aquest dijous, ens desplacem fins al Solsonès, per recórrer la bonica Serra de Busa. L'excursió la guia el nostre bon amic Narcís Pujades.
Malgrat els piquets de la vaga general, podem sortir en horari previst. Arribem a la Vall d'Ora en 2 h. 20 minuts. Per evitar recórrer 3 km. de pista esfaltada, deixem un cotxe a l'ermita de St Pere de Graudescales.
Comencem sortint des del ecomuseu, prop de l'ermita de St Lleïr. pujant cap al Pujol i seguim cap al grau d'Orriols. Arribem a la casa d'Orriols, on reposem forces i seguim la pujada cap al grau de la Bertolina, pujant per l'escala de ferro. Un cop a dalt de la cinglera, la resseguim en direcció cap a la casa El Rial de Busa i després seguim pujant cap al Capolatell, lloc que es va fer servir de presó en la guerra contra els francesos, per estar envoltat de cingles, sent el seu únic pas un pont metàl · lic.
Desfem el camí fins al Capolat, un mirador amb vista al pantà de la Llosa de Cavall, Santuari de Lord i St Llorenç de Morunys. Després, seguim ascendint fins al Cogul, punt culminant d'aquesta serra. Seguim carenant la cara nord de la serra, fins baixar pel camí de Valielles fins les Collades. Aquí, un camí segueix a la dreta, en direcció a Orriols. Nosaltres seguim baixant a la nostra esquerra i de forma molt pronunciada, fins l'ermita de St Pere de Graudescales


https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/5726472182103140225

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...