20120602

Puig les Agudes (Ripollès)

Matinal circular, per la serra de Maianers i la serra de Faitús, culminant el Pic de les Agudes. Sortim des de la carretera de Llanars a Faitús, a l'altura del Camp de Tir. Nosaltres hem deixat el cotxe uns 50 mts. més amunt, creuant el riu, en una finca privada (baixem per aquell camí).
Iniciem la ruta pujant per la carretera a Faitús i després de Can Solia, prenem un camí que surt per la nostra esquerra, que ens portarà fins a Faitús. Arribats a les cases, trobem la pista esfaltada que seguim fins a la part més alta, a sobre de Can Salvador, on trobem un encreuament de camins. Prenem el de l'esquerra i als pocs metres girem a la dreta per un camí que va pujant cap a la carena de la Serra de Maianés, portant-nos fins a dalt al Coll de Lliens. Contemplem l'excel · lent visual que s'obre, amb el puig de Sistra en primer terme i de fons, el Costabona, a l'est Torres de Cabrenç, Coll d'Ares, Comanegra, Bassegoda.
Des d'aquí girem cap sud-oest direcció a Puig les Agudes, que divisem perfectament, seguint el GR. Des del Puig, veiem tota la panoràmica del Pirineu davant nostre, Balandrau, Pastuira, Coma de l'Orri, Pic de l'Infern, Fresers, Bastiments, Gra de Fajol, Pic de la Dona i als nostres peus Setcases. Mirant a sud, serra Caballera, Puig Sestela, Taga.
Seguim el camí, baixant al costat del filat i carenant, passant per Pla de St Joan fins arribar a la collada dels Homes Morts. Aquí girem direcció nord-est i agafem una petita pista al costat del filat. Més endavant el filat baixa direcció sud-est i el seguim fins al Camp de la Font. Trobem una pista que baixa, primer direcció nord-est i mes endevant creuem el filat i seguim un camí que es dibuixa a dins del camp, el seguim baixant i passem diversos camps de pastura i després ja baixant definitivament fins a la casa de l'Illa, on tenim el cotxe.


enllaç a fotos:

https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/5749729004651535249

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...