20121116

Volta pels Cingles de Bertí

Avui el dia es molt bo per fer aquesta volta, que ja teníem planificada des de fa uns dies. Fem l'aproximació per l'Eix fins a Vic i agafem l'autovia cap a BCN fins a la sortida d'Aiguafreda, per anar desprès cap a l'Abella (passant per sota l'autovia i el pont del tren). Deixem el cotxe al carre La Garga, des d'on sortim.
Anem fins al cap de munt del carrer, per on surt el corriol  marcat amb verd i vermell. L'anem seguint fins sortir a una pista també marcada, que ens porta a la zona de Terrissos Vermells on agafem un corriol  que puja paral·lel a una pista, en principi, per anar acostant-se a la cinglera i enfilar pel Grau del Sunyer i desprès pel Grau del Rouret fins a dalt la cinglera.
Seguim bordejant la cinglera i passem pel costat de Can Tresquarts, pel Bosquet del Febrer i a la vora de El Presseguer. El camí ens porta fins al rau dels Avellaners, que es el lloc per on baixarem per fer el retorn a la tarda.
Aquí el camí es GR i el seguim per Rajadell i en arribar a la Bellavista Vella, a la nostra dreta s'obre un corriol PR que seguim de pujada, passant per darrera la casa i va pujant per la zona mes alta d'aquest sortida. Fem cap a Can Barnils i des d'aquí fem cap a Sant Pere de Bertí.
Església romànica del segle XIII i reconstruïda a l'any 1659. Actualment hi ha l'antiga rectoria, construïda al seu costat i que sembla que està habitada.
Des del mateix Sant Pere, agafem un corriol que ens porta directament fins al Clascar, antiga masia del segle XIV i que al començament del segle XX va tenir un intent de restauració en un fantasiós estil amb elements gòtics, romànics i arabitzats, segons documenta la Wiquipèdia.
anem seguint el camí fins al Coll de Can Tripeta. (Encara que es aconsellable que sense arribar al Coll, es pot agafar un corriol senyalitzat que surt a l'esquerra de la pista i porta al mateix camí que nosaltres farem mes endavant). Arribats al Coll, agafem un camí de baixada cap a St. Pau de Montmany i que deixarem uns metres mes avall, per seguir un camí que surt direcció nord cap a la cinglera. Anem pujant aquest camí que va en la mateixa direcció que les línies d'alta tensió que passen per sobre i que ens porta al Grau de Montmany, per on tornem a pujar a dalt la cinglera on trobem el GR.
Seguim el GR en direcció nord fins arribar a La Taula, on aprofitem per dinar i contemplar al davant nostre la bonica vista al Tagamanent, Pla de la Calma i al fons Matagalls; quedant als nostres peus, la vall del Congost.
Seguim el GR fins arribar un altra vegada a la Bellavista Vella i desfer el camí d'aquest matí fins al Grau dels Avellaners per on baixem pel GR, en fort desnivell fins al Pla de Maniscla i passant pel costat de la casa Valldaneu, arribem fins a St. Pere de Valldaneu, església romànica del segle XII, ampliada posteriorment al segle XVI.
Continuem seguint el GR que ens porta fins a la Colònia Oller i a la població de l'Abella on tenim el cotxe.


Sortida circular.
Distància recorreguda: 21,5 km.
Desnivell acumulat:    832 m.

Enllaç al àlbum de fotos: https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/5812092560009270609

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...