20121214

Gorgues i Salts del Riu del Puig, Falgars i Sant Miquel, Hostalets

Sortida de la Colla, per la Vall d'en Bas. Avui aprofitem, que el temps ha millorat i no fa tanta fred com els darrers dies.
Sortim des d'Hostalets i agafem la Carretera de la Parcel·laria fins al entrador a les Carameres i seguim el camí de la Cidera, desprès de passar la casa, ja ens endinsem cap al bosc, seguint un camí que ens porta a trobar el riu, a la Font de les Fogoses. Uns metres mes amunt ja creuem el riu i ens queda a la dreta. Seguim pujant el camí, que ens porta entre escalons de gorges i salts d'aigua portant sempre el riu a la nostra dreta, fins a sobre la gorga de l'Olla, on el tornem a creuar, per anar al coll del Petró, excel·lent mirador de la vall d'Hostalets.
Seguim el camí cap a la nostra esquerra que va cap a dalt la cinglera, desviant-nos primer per anar a veure el saltant al Pas de les Fontiques. Desfem camí fins a la fita de pujada, que en forta pendent en puja a dalt la cinglera. Ens arribem al cim La Portellera, per contemplar tota la vall i desprès anem seguint cap al nord oest fins als Salt de la Coromina on hi baixem per veure'l. Seguim el camí cap a Sant Pere de Falgars i desprès cap a Sant Miquel de Castelló, passant per la masia Can Pibernat (en reconstrucció).
Des de Sant Miquel, agafem el camí de les Marrades, que en un hora en baixa a Hostalets.

Excursió recomanada per als mesos de primavera.

Un cop acabada la caminada, ens arreglem un poc, i avui aprofitem per celebrar el Nadal, fent el dinar de la colla "El Dijous Sortim", a can Morera, a les Preses. Passem una molt bona estona els companys: Joan Anton,  Martí, Salvador, Toni, Millet, Cabarroques i jo. Se'ns han afegit al dinar en Rafel i l'Eduard, motiu d'alegria per retrobar-nos amb ells. Brindem, i trobem a faltar al Pere i en Quim, que no han pogut venir. Desitgem que ven aviat puguem ser-hi tots.


Sortida circular.
Distància recorreguda: 13,7 km.
Desnivell acumulat:      608 m.
Temps sense parades: 4 h. 53'

Enllaç al àlbum de fotos:

https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/5821771922831456433

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...