20121211

La Salut, des de Hostalets d'en Bas

Volta circular, sortint des de l'Aubert, casa situada molt a prop de Sant Xemplí, deixant la C-153 agafem el desviament cap a Hostalets i passada la masia hi ha una zona per deixar els cotxes, amb un pal indicador.
Comencem a caminar cap al Molí Vell, un altra masia on coincideix també el camí de tornada; anem seguint la pista i ens porta fins a un altra masada anomenada els Bertrans i nomes passar la casa ja ens endinsem al bosc, seguint un sender que s'endevina però amb el trac carregat al GPS no tenim problema de seguir. De seguit, el camí ens queda molt ben definit i anem pujant fins arribar al Petró, excel·lent mirador de la vall, un collet on hi ha una cruïlla; a la nostra dreta, el camí que puja a dalt la cinglera.
Nosaltres agafarem l'altre, que va perdent desnivell per trobar el riu del Puig, que baixa des de dalt el cingle. El creuem per sobre de la gorga de l'Olla, un paratge molt bonic. Seguim el camí direcció est i desprès de uns 250 m. agafem un altre corriol que surt a la nostra dreta i que surt al camí Ral de Vic a Olot. El creuem i al altre costat, surt un corriol que anem seguin fins al Pla de Gratallops, on aprofitem per fer un descans i menjar.
Seguim camí que ens va pujant pel mig de les fagedes a les Canals dels Restobles i anem a sortir a sobre del estany del Coll. Seguim el camí direcció est i desprès de 1,5 km. ja estem a sobre la Salut. Baixem el petit desnivell que hi ha i fem una panoràmica a tota la vall de St. Feliu de Pallerols. desprès d'un petit descans, agafem el camí que surt de darrera el Santuari primer cap al oest i desprès al nord, vorejant la cinglera i que ens porta als avencs de Roca Roja; passem per la Feixassa  i el Clot de l'Infern, des d'on veiem la carretera C-153 per sota nostre. El camí baixa en paral·lel i es troba la carretera al coll d'Uria. Sense creuar la carretera, a la nostra esquerra direcció baixada, a darrera d'un indicador, hi surt un corriol direcció nord oest, que ens baixa fins a can Siurana i mes avall els Aulets i des d'aquí enfilem cap al Molí Vell, on desfem camí fins al cotxe.

Excursió recomanable per fer a la tardor amb el canvi de color de les fagedes.

Ruta circular
Distància recorreguda: 16,7 km.
Desnivell acumulat:      682 m.
Temps sense parades: 4 H. 48'

Enllaç al àlbum de fotos:

https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/5821771491127156049



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...