20130411

Cingles de la Dòvia i Mont-Redón

Aquest dijous, ens sortim del nostre radi d'acció i fem un desplaçament més llarg cap a la província de Tarragona; anem a Pratdip. Aproximació per la AP 7 fins sortida 35 (Vilaseca) i desprès anem a agafar la A-7 fins a la sortida Miami-Platja i anar a buscar la carretera T-310 i seguir-la fins a Pratdip.
Deixem el cotxe a la segona entrada al poble, on hi ha un petit aparcament al costat de la carretera. Aquest es el nostre punt de sortida. Ja veiem al altre costat de carretera les marques del PR 96 (taronja i verd) i enfilem el camí que va pujant primer per pista i desprès el deixem per seguir un corriol que segueix entre marges i que més amunt va a trobar una pista que resseguim uns 100 metres i que deixarem el PR, per agafar un corriol a la nostra esquerra, amb marques blaves que ens portarà a les Crestes de la Seda, que anem pujant fent alguna grimpada i quan ja som al tram de dalt, arribem al Pas dels Ciscus, aquest pas està equipat amb cadenes, i desprès de superar-lo aprofitem per recuperar forces i esmorzar. Tenim ocasió de contemplar El Racó de la Dòvia, al nostre davant. Es una conca cinglera que ressegueix tota la part alta que anirem recorreguem.  
Continuem pel camí molt bé definit, direcció nord, cap al cim del Mont-Redón, on tenim molt bones vistes cap a la Terra Alta, Costa Daurada i fins i tot terres del Ebre.
Seguim direcció nord, baixem al coll a sota el cim i aquí el camí gira per la dreta, baixant per sota la punta rocosa, per tornar a pujar al coll i passar al altre costat de la carena. Anirem seguint camí en direcció nord oest, cap al radar situat al cim de Llaveria, sostre de la nostra sortida d'avui (919 m.). Realment, sorprèn trobar una construcció de disseny a aquesta altura. Als meus ulls, veig que per la funció que ha de fer aquesta instal·lació, es de suposar un sobre cost, fruit de les bogeries que s'han fet els últims anys.
Des d'aquest punt, girem cap a sud oest, anant a buscar la pista que va cap al Coll dels Colivassos, arribats al coll deixem la pista, baixant per un camí, a la nostra esquerra, direcció sud i desprès sud oest. Aquest camí va direcció sud oest cap al Coll de la Bassa de les Fonts, desprès de uns 20 minuts arribem a una cruïlla, on el deixem baixant a l'esquerra, seguint direcció sud-est cap al cim de la cinglera i la va resseguint. A uns 250 m. agafem direcció al Portell de la Dòvia, on arribem i en lloc d'agafar la canal, nosaltres seguirem el camí cap al Portell Carreter. Aquest es el punt per on començarem  la baixada per una canal ampla, primer direcció sud est i desprès fa gir a sud pel camí de la Forestal, arribats al coll, seguim al Portell del Estudiant i va girant cap al est pel Planell del Solans, per on veiem una construcció de pedra seca amb cúpula inclosa. El camí ja baixa decididament cap al poble, que ja tenim a la vista.

Sortida circular
Distància recorreguda  14 km.
Desnivell acumulat      875 m.
Temps efectiu, sense parades 5 h. 19'

Enllaç als àlbums de fotos, meves i de Pere:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...