20130502

Albera, pujada al pic de Sallfort. Sortida a planificar prèviament.

Sortida llarga a l'Albera. Cal advertir, que si algú vol seguir aquesta ruta, caldrà demanar permís a la propietat, doncs el camí a seguir passa per propietat privada i només si pot accedir, si prèviament s'autoritza l'accés.  
Els camins de pujada cap al Sallfort i el de baixada pel Puig de les Guardes, son difícils de seguir si no es porta la traça amb el GPS.
Fem la aproximació per la N-II, sortir per la N 260 fins a sortida de Vilajuïga, agafar la C-252 direcció Garriguella i la GI-603 fins a Espolla. Seguir per la GIP-6021 (carretera cap a Coll de Banyuls) i seguir-la uns 4,5 km. fins a la proximitat de mas Corbera. Deixem els cotxes a ma dreta de la carretera a un lloc a on hi ha una zona amplia per aparcar.
Al altre costat de la carretera, surt una pista, on una cadena hi barra el pas, amb indicador de "Baussitges", per on comencem a caminar. Arribem fins a l'entrada al mas Corbera, on hi ha una tanca. Entrem amb el permís, a la propietat i només passar la tanca, a la dreta comença una pista que seguim direcció nord pel costat de la ribera del Freixe fins al mas del mateix nom. Seguim la pista i uns 300 m. mes enllà del mas, trobem un grup de 3 caminants francesos que baixen per la nostra dreta, per un camí que diuen que ve del mas Pils, des de la pista observem que a un arbre hi ha pintura vermella. Seguim la pista fins travessar la riera i només fer-ho, hem d'agafar un corriol que puja a la dreta de la pista, pel costat de la riera, primer per la seva esquerra i desprès torna a travessar-la i segueix pel seu marge dret. Al començar, es una pista vella, que desprès passa a ser camí que s'ha d'anar endevinant pel mig del bosc d'alzines. Anem guanyant ràpidament altura, fins arribar a la cota 750 m. on el camí fa un gir, planejant cap al est, per anar a buscar el llom de la baixada del Sallfort a Coll de Banyuls, sortim a un replà on ja tenim vistes a Banyuls.
Pugem per la carena, on ja hi trobem marques grogues, que seguim fins a dalt al Sallfort. Des d'aquest punt, tenim vistes a tot l'alt Empordà, cap de Creus i al altre costat, tota la costa Vermella, amb Banyuls amb primer pla.
Seguim cap al coll del Pal, coll Terrers i coll de la Carbassera. Rodegem el Puig de les Guardes i anem resseguint un camí, que tal com va baixant cap al oest es va perdent i anem seguint fins arribar a una pista, on girem direcció nord per seguir-la i ens apropa al Mas Gamarús (en runes) i al mas de Baussitges. Després de creuar un rierol, deixem la pista principal i pugem uns 200 m. per una altra, fins a l'església romànica de Sant Martí de Baussitges. Retornem a la pista, que anirem seguint quasi un km. per agafar un altra, a la dreta fins a Sant Genis d'Esprac, un altra ermita romànica. Em de creuar el rierol per visitar-la. 
Tornem a creuar per agafar un camí marcat amb grog i que puja pel costat de la muntanya cap al Coll del Puig Balaguer. Arribats aquí, el camí marcat segueix, però nosaltres girem a nord uns pocs metres, per travessar una tanca, que ens entra a la propietat de la finca per on hem començat la sortida. Seguim cap al est, una pista que ens baixarà fins al Mas Corbera, que ja veiem i desprès seguir fins als cotxes.

Sortida circular
Distància recorreguda     23,1 km.
Denivell acumulat       1.052 m.
Temps efectiu, sense parades 7 h. 20'

Enllaç al àlbum de fotos:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...