20130504

Coll de Bracons - Puigsacalm - Santa Magdalena - Les Olletes - Sant Privat


Sortida amb els companys de IPA Girona.
Des de Coll de Bracons, agafem el corriol (GR 151.1) que surt per sobre la carretera. Anem seguint direcció nord-oest fins arribar a la Collada de Sant Bartomeu. Aquí el camí fa un gir, primer direcció nord i desprès nord-est per arribar a la Font Tornadissa. Poc abans de arribar-hi, ja deixem el GR i seguim un camí ben traçat.
Desprès de la font, seguim pujant i passem per una zona de prats, fins al Collet del Ferrer. Hi ha un pal indicador, amb les diferents rutes que hi passen. Nosaltres, girem al sud-est i seguim pujant fins Els Clivillers. Fem un gir direcció est i passem pel Collet dels Clivillers, i poc desprès ja arribem a peu de cim. Pugem al Puigsacalm (1.514 m.) i desprès seguim la baixada direcció nord-est, per anar al Puig dels Llops.
Des de aquest dos pics, hi ha unes vistes molt boniques, cap al Pirineu, La Vall d’en Bas, Serra del Marboleny, Serra de Cabrera i Aiats i Serra de Llancers.
Des dels Llops, baixem cap al Coll de Joanetes i ens arribem fins a Santa Magdalena del Mont, on hi ha un refugi annex. Aprofitem per dinar i descansar una estona.
Seguim camí planejant cap Els Llisais i comencem a baixar pel camí de Les Olletes (capella que està dintre la roca) i continuem la baixada fins a Can Turó, masia restaurant, i arribar al Pla d’en Xurri, punt final de la sortida, on hi tenim un cotxe
.
NOTA: Aquesta sortida, s’ha de fer combinant al menys amb dos cotxes, deixant-ne un al Pla d’en Xurri.


Sortida de travessa, no circular.
Distància recorreguda                  11,4 km.   
Desnivell acumulat                      456 m.
Temps efectiu, sense parades 4 h. 22'

Enllaç al àlbum de fotos:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...