20130903

Dia 3: Engstligenalp - Col de Chindbetti - Kandersteg

Una bonica ruta la d'avui.
Sortim des de la vall, passant per diverses cases amb bestiar que pastura pels camps i muntanyes. La curiositat del dia, les esquelles que porten les vaques i que a més, les diferents cases tenen penjades a la façana. Suposem que es deu correspondre a algun tipus de premi o reconeixement al seu bestiar.
Desfem una mica de camí fins trobar un pal indicador, direcció sud est, camí a Chindbetti. Comencem una pujada per camí molt definit i quan arribem a mitja muntanya, trobem un llac petit. Seguim el camí que ens pujarà entre blocs de pedra fins al pas de Chindbetti. Fem un petit retrocés i passem per sota la paret rocosa, on queda encara una congesta de neu gelada i tornem a guanyar altura fins altra vegada a la carena, que anem seguint fins arribar a sota una formació rocosa, en forma de castell o cresta de gall (Tschingellochtighorn). Aquí comença el camí de baixada, pegat a la paret que ens porta un altra vegada a la carena, per l'altre costat. Uns 400 m. més enllà, trobem el pal indicador amb el camí de baixada cap a Kandersteg. Tota la baixada per la vall es preciosa. 
En opinió del grup, ens van sobrar el últims kilòmetres per pista asfaltada, on hauria estat millor fer un transfer amb la furgoneta. Vam arribar força emprenyats.
Va millorar l'estat d'ànim, amb una bona estada i menjar al hotel del càmping, on varem quedar-nos. 
Com que el dia següent era el mes fort de tota la setmana i del dia d'avui havíem quedat força madurs, varem decidir que aprofitant que al costat del càmping hi havia el telecabina que ens pujava uns 300 m. més enlaire,
el grup pujaria amb el telecabina, al dia següent.

Sortida de travessa

Enllaç a la traça: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5271223

Enllaç als àlbums de fotos:

Marti: https://photos.app.goo.gl/w7rTRq7uXVYGhNkCA

Milio: https://photos.app.goo.gl/LyjzigKHvLrCFzNv8

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...