20131212

Puig d'esparragueres, , el Sallent, Serra de Finestres ( a prop de Santa Pau)

Dir primer que res, que aquesta sortida es aconsellable fer-la a la primavera, perquè encara que el recorregut va carenant força estona, gaire bé sempre es va caminant sota bosc, per tant no hi ha una bona vista. A dia d'avui, amb la fred que hi feia, es força ombrívola.
 
La aproximació, per Banyoles, carretera a Mieres i Santa Pau. Uns 700m abans d'arribar a aquest poble, trobem l'indicador a ma esquerra, al Santuari dels Arcs. Entrem per aquesta pista asfaltada i anem seguint-la més enllà del Santuari. Passat can Planadamunt, seguim el camí que va a La Casica del Pla i deixem els cotxes al sot, abans d'arribar-hi.
 
Desfem camí cap al Santuari dels Arcs, i només passar l'entrador del aparcament, a uns pocs metres i a ma dreta, surt un camí, que seguim. Mes enllà arribem a uns camps, on ja trobem un camí amb pals indicadors a Sant Vicens del Sallent, amb marques vermelles i grog d'Itinnerània, passem per darrera la Casanova, on hi ha indicació de ruta 14. Anem pujant fins al Collet de Can Rosta, on en lloc de seguir la ruta al Sallent, agafem un corriol que puja a l'esquerra i s'enfila per anar a buscar la carena del puig d'Esparragueres.
Una vegada a dalt, anem seguint el camí amb molt bona vista a la part del Bac d'Esparraguera i la serra per on pujarem desprès. Per l'altre costat, Santa Pau. Sant Julià del Mont i al fons, el Pirineu.
Seguim la carena, fins baixar al Sallent, on creuem la carretera i anem pel costat l'església de Sant Vicents, seguim baixant cap a la riera i tornem a pujar a la carretera i girem a la dreta, direcció al Sallent fins arribar a un pont, on el camí gira a l'esquerra, amb senyal de Itinnerània, trobem pal indicador a Santa Maria dels Arcs, i anem passant pel costat d'una riera, més amunt tornem a sortir a la carretera i la seguim a l'esquerra fins a un pal indicador; estem al collet de Colitzà. Seguim la direcció a Sant Aniol de Finestres, per una pista. Als pocs metres, fa un gir a l'esquerra, marcat amb grog i també color butà,  i anem seguint pujant fins trobar un petit pal indicador que ens mana a l'esquerra del camí, per un corriol també marcat igualment. Passem pel collet del Roure, el collet dels Llops, el turó d'en Badia i collet de Collveí. Més amunt, d'aquest punt, cal anar amb compte, perquè hem de deixar el camí principal (hi ha una marca en grog a un arbre a la dreta, conforme no segueix). Abans d'arribar-hi i a l'esquerra, surt un corriol en petita pujada i trobem una cruïlla marcada com a collet de la Devesa. Girem cap al Santuari de Finestres; mes amunt passem pel Pla de Pallers de Baix, arribem a un collet, on hi ha cruïlla al camí i fem un gir a la dreta, veiem les marques grogues i mes endavant fem gir a l'esquerra, seguint les marques. Ens trobem més endavant a les feixes de Borroig que son un alzinar mol bonic amb molta molsa. Mes endavant entrem a una fageda molt maca i el camí va pujant entre els fajos i mes amunt estem a sota el coll de Palomeres i el Castell de Finestres. Sortim de la fageda i ens trobem a un pal indicador que ens diu que som a la Iera de Reis, on aprofitem per dinar.
Seguim direcció Santa Pau i més endavant ens trobem al Clascar, on seguim a l'esquerra i trobem més endavant el pal indicador del camí que puja cap a Sant Aniol de Finestres i el que baixa cap a Santa Pau, que seguim, sempre guiats per les marques grogues, fins a baix a el Carrer, casa rural, baixem fins empalmar a la pista asfaltada per on hem pujat aquest matí. Ja només ens queda desfer uns pocs metres fins als cotxes.
 
 


 
 
Sortida circular.
Distància recorreguda         16,3 km.
Desnivell acumulat               790 m.
Temps efectiu, sense parades   5 h. 12'
 
 
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...