20140109

El Castell de Montsoriu, des de Arbúcies

Aproximació per C-25, sortida Arbúcies. Seguim fins al poble, direcció a Hostalric. A la ultima rotonda, girem a la dreta pel passeig de Palacagüina i el seguim fins a trobar a ma esquerra, el camí asfaltat, primer (carrer Torrent del Minyó) i desprès de terra, que anirem seguint fins al punt de sortida.
Seguim el GR 83 direcció sud per la Costa d'en Malla i arribem a la riera de Pont Cremat, que travessem. Seguim el GR fins a una cruïlla, on s'indica el PR C201 al Castell de Montsoriu. Seguim aquest camí, molt bé indicat per diversos pals marcats, que ens porta fins al Coll de Castellar, a sota el Castell. Aquí hi ha la opció de pujar-hi seguint la pista o per corriol. Agafem aquest fins a dalt.
El Castell es visitable, però solament els caps de setmana i amb guia. Avui hi estan fent treballs de restauració i no es pot passar.
Seguim fins a la Torre de les Bruixes, amb una situació encara més alta que el Castell i amb unes esplèndides vistes al Montseny, la vall del Tordera, Arbúcies i Guilleries.
Desfem camí fins al coll de Castellar, baixant per la pista, i ens arribem fins al aparcament habilitat per visites al Castell. Seguim la carretera direcció oest, que puja cap a la urbanització de Fogueres de Montsoriu i al arribar a una corba molt pronunciada on gira cap a sud la carretera, agafem una pista de terra que surt a la dreta, direcció nord est. A partir d'aquí anem seguint diversos camins on hi ha força cruïlles, i anem buscant sempre direcció nord oest, per anar fins a la Plana de Moner i trobar un altra vegada el GR 83 que seguirem direcció "Canigó" fins al punt d'inici.


Sortida circular
Distància recorreguda              15,3 km.   
Desnivell acumulat                    580 m.
Temps efectiu, sense parades   4 h. 18'

Enllaç a la traça   http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5939105

Enllaç al àlbum de fotos de Eduard

https://plus.google.com/photos/111299868802890492636/albums/5967700455710624241?authkey=CLPrk_nbzbW2nAE

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...