20140102

El Sui, per Vallfornès i baixada pel Castanyer del Cuc

Aproximació per AP-7 fins a sortida Cardedeu. Seguir direcció Cardedeu i desprès per la BV-5108 fins a Cànoves. Seguir desprès, direcció al pantà de Vallfornés, indicat  a diversos cartells a dintre el poble i desprès a la pista, que arriba fins a una zona d'aparcament a sota el pantà. Aquí deixem els cotxes.
Comencem a caminar, pujant cap al pantà, que anem resseguint per la pista fins al final. Aquí hi ha una bifurcació de camins, el de la dreta, es per on baixarem. Seguim recte i anem pujant pel camí que ens porta a la masia de Vallfornés, actualment casa rural. A partir d'aquest punt, el camí segueix pujant fins arribar a dalt al pla, on trobem la Casanova de Vallfornés, actualment sembla mes per guardar-hi bestiar.
A partir d'aquí deixem la pista i tallem camp a través fins anar a trobar el camí senyalitzat que va direcció al Sui, que anem seguint fins arribar-hi. Avui ens fa un vent molest i no hi aguantem gaire estona, però podem gaudir de tota la seva visual. Cap al Oest, els cingles de Bertí i la vall del Congost. Al nord, la plana de Vic i el Pirineu, al  nord est el Matagalls, Agudes i Turó del Home i cap al est el poblet de Montseny i la vall de la Tordera. Al sud, el Vallés i  sud oest, Barcelona amb el mar al fons.
Desprès de un petit descans, seguim el camí direcció sud est, cap al coll del Roure Gros i desprès cap al coll del Pou d'en Blesa, on fem un gir al sud, baixant per un corriol fins que trobem una pista, que seguim cap a la dreta i que ens va baixant fent llaçades fins al Sot de Malforat. on trobem l'indicador que ens dirigeix cap al Castanyer Gros d'en Cuc. Es un castanyer de grans dimensions que mereix ser visitat.
Fem un descans per dinar i desprès, desfem camí fins al Sot de Malforat i seguim baixant la pista que ens portarà fins al final del pantà de Vallfornés, on desfem camí fins als cotxes.





Ruta circular
Distància recorreguda           20,4 Km.
Desnivell acumulat             957 m.
Temps efectiu, sense parades  5 h. 34'

Enllaç a la traça: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5891782


Enllaç al àlbum de fotos (Eduard):

https://plus.google.com/photos/111299868802890492636/albums/5964558804813123601?authkey=CP_HqOfmkduCYQ






 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: El Mont, des del collet de Can Serra.

Una bonica sortida a la Mare de Déu del Mont, per la seva vesant nord.  Fem l'aproximació per la cruïlla de Cabanelles, seguint la carre...