20140118

Pech de Bugarach

Al hora de sortir de Girona, i perquè finalment ha pogut venir el nostre company Quim, fem un canvi a la sortida programada a França, donat que el lloc es proper al previst, i anem a repetir la sortida al Pech de Bugarach.
La aproximació per autopista, fins a Perpignan Nord (Rivesaltes) i desprès seguir per la D-12, D-18 i D-117 direcció Foix, fins a Saint Paul de Fenouillet, on agafem la D-7 per les Gorgues de Galamus, seguint fins a Cubières i desprès a l'esquerra, per la D-14 fins abans d'arribar a Bugarach (col du Linas), on deixem els cotxes.
El temps no es presenta segons el previst i el cel està molt emboirat. Tal com hem anat acostant-nos a la destinació, la boira s'ha anat fent més espessa. Al moment de sortir, sembla que està millorant un poc. Ens trobem que a la matinada a plogut força per aquesta zona i el camí està molt embarrat.
Això fa que ens plantegem de pujar al pic, pel camí previst de baixada. Tot i això, el camí en el seu primer tram fins a poc de trobar el corriol de pujada, està molt fangós i ens posem fins a dalt, de fang.
Quan comencem el corriol, sembla que la boira es va trencant i ens deixa entreveure per sota, la vall i per sobre nostre, el macís rocós de la Pique Grosse, inclús s'entreveu una zona del Capcir, nevada. Ens parem a esmorzar i mentrestant, ja es torna a tapar per la boira. Seguim pujant i quan ja som gairebé a dalt, sortim de la protecció del bosc i comença a bufar un fort vent, seguint tot tapat per la boira.
Part del grup, decidim retrocedir i quedant-se protegits del vent, i la resta acaben de pujar els poc més de 40 m. de desnivell que falten i poca distància, per arribar-hi. Ens reagrupem quan baixen i desfem camí fins als cotxes.




Distància recorreguda           7,3 km.
Desnivell acumulat                 593 m.
Temps efectiu, sense parades  3 h. 13'

Enllaç a la traça   http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5980054

Enllaç al àlbum de fotos de Eduard:

https://plus.google.com/photos/111299868802890492636/albums/5969585876045898769?authkey=CPeGqO6s86GyLA

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...