20140227

Collserola, des de Sant Cugat

Aquesta setmana, ens desplacem a Sant Cugat, on el nostres companys Marc i la Dolors, ens han preparat una bonica sortida, pel Parc natural de Collserola.
Anem a buscar el punt de sortida, molt a prop de on surt la carretera de l'Arrabassada des de Sant Cugat (BP-1417). Els camins per on circulem avui, estan gairebé tots marcats com a recorreguts dintre del Parc. La nostra guia, la Dolors, ens anirà explicant les referències dels diferents indrets per on passem.
Sortim direcció sud est fins a la vora de la Granja Coll, on girem direcció sud oest per una pista de terra, que passa entre uns edificis modernistes, fins a tocar la BP-1417, on fem un gir anant a buscar diversos camins, sempre direcció can Borrell. Quan hi arribem, anem direcció al pantà de can Borrell, per on passem i anem enfilant la carena de la serra de l'Arrabassada, passant pel viaducte, fins a sortir i travessar la BP-1417, des d'on una mica més amunt ja tenim vistes al Tibidabo i la torre de telecomunicacions.
Aquí, fem un gir cap al nord est cap al turó de Santa Maria, i desprès al nord passant per sobre de la urbanització Sol i Aigua cap al turó de Magarola, des d'on tenim una vista sobre bona part de Barcelona fins a Mataró.
Des d'aquí anem baixant cap al oest, direcció a l'ermita de Sant Medir, on aprofitem per dinar.
Desprès, anem a veure l'ermita de Sant Adjutori i el forn ibèric que hi ha a la vora, per desprès anar cap a la carena de la serra de Sant Medir, pujada direcció est. Un cop a dalt, girem cap al nord per anar direcció al pi de Xandri i Sant Cugat.
 
Sortida circular
Distància recorreguda             24,3 km.
Desnivell acumulat                   821 m.
Temps efectiu, sense parades  6 h. 39'
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...