20140308

Bellmunt, Vidrà, Salt del Molí, des de Sant Pere de Torelló

Sortida programada per la colla excursionista L'Isard, de Bescanó

Aproximació fins a Sant Pere de Torelló, on deixem els cotxes a un àrea de pícnic que hi ha propera al poble. Avui, ens hem ajuntat 16 caminants de la Colla, per fer aquesta bonica excursió.
Sortim per la carretera direcció al poble, i a la dreta surt un camí que passa pel costat de la casa anomenada Fontdevila. Desprès de passar pel costat de la casa, ens dirigim a la dreta cap a la riera, i la passem. El camí es un PR, el C-45. L'anem seguint per arribar al cap d'una estona a l'ermita de Sant Roc.
Seguim el camí direcció nord i arribem a la casa el Serrat, que voregem. Anem pujant seguint el PR que primer segueix empedrat i fent llaçades, va agafant força pendent, fins a dalt a la carena. Quan hi arribem, el camí segueix a la nostra esquerra, carena amunt, fent un fort desnivell en una pendent molt dreta fins que ja torna a planejar. Des d'aquí ja veiem l'ermita de Bellmunt, només ens queda pujar l'últim repetjó i ja arribem a Bellmunt.
Aprofitem per esmorzar, descansar una estona y contemplar la magnífica vista que disposem des d'aquest mirador, tant cap al Pirineu, com a baix a la Plana.
Seguim camí, baixant cap al coll de Hi era de Massa pel GR. Quan som al coll, el seguim direcció nord est, cap a Vidrà. Seguim el camí fins al coll de Vidrà, on sortim a la carretera GIV-5227, que seguim fins al poble, passem el primer nucli de cases i seguim la carretera fins que trobem l'indicador cap al Salt del Molí, que seguim. Caminem per una pista, que més endavant deixem i agafem un camí que surt a l'esquerra, que ens portarà fins al Pont de Salgueda. Aquí ja enllacem el PR C -47 que seguirem tota l'estona. Un poc més enllà el camí es bifurca, a l'esquerra cap al Puig de l'Àliga, i nosaltres agafem el de la dreta, que baixa cap al Salt del Molí del Salt, un lloc molt bonic amb el salt del riu Ges per un tram de pedra tosca, que avui està molt bonic perquè hi baixa un bon cabdal. Passem al altre costat de riu i seguim el PR que comença a pujar fins arribar a dalt la pista que em deixat al poc de sortir de Vidrà. La seguim i més endavant a una corba, nosaltres seguim recte per un corriol que ens porta per sota el Turó de Degollats i al poc ja trobem la Tosca de Degollats, un lloc on també la pedra es tosca i degoteja aigua des de dalt.
Seguim el PR que ens porta a la vista de la masia la Vall, on aprofitem per fer una parada i dinar. desprès anem seguint PR avall i arribem al Forat Micó; es tracta d'un  engorjat per on passa el camí i per sota el riu Ges. Seguim baixant i passem pel costat del Molí de Pigrau que es un allotjament rural, més avall passem el riu Ges, per tres vegades, però el pas està equipat amb pilones. Seguim baixant i fem cap a la carretera, que agafem direcció oest, cap a St. Pere de Torelló, fins arribar als cotxes.
 
sortida circular
Distància recorreguda           20,2 km.
Desnivell acumulat                 801 m.
Temps efectiu sense parades  6 h. 22'
 
 
Enllaç al àlbum de fotos:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...