20140329

Sant Quirze de Besora - Els Munts

Bonica sortida pel Serrat dels Batlles, Cingles de Bescanó i la Serra de Bescanó, arribant-nos fins al Santuari de Els Munts.
Aproximació fins a Sant Quirze de Besora i agafar la BP-4654 i després de passar El Serradet, agafar el primer desviament. Deixem els cotxes abans d'arribar al Solallong, a una zona a la mateixa carretera on hi ha lloc per aparcar.
Des d'aquí mateix, baixem per un camí direcció a la casa Colldecamps. Passem per sota una torre d'alta tensió i seguim el que sembla un camí, quedant Sant Pere del Pla i unes construccions, a la nostra esquerra, amb un camp i bosc entre mig. Mes enllà trobem un filat i pel seu costat, decidim d'anar a trobar la pista asfaltada que va a Colldecamps, passant camp a través.
Seguim la pista, direcció est, i arribem a la casa i granges, que deixem enrere i on acaba el camí seguim recte, direcció est, passant pel costat d'un filat i un camp que ens queden a la dreta. Quan s'acaba el camp, girem a sud-oest, passant el filat i entrem a bosc. El camí no està gaire definit i anem pujant passant filats, girem a est planejant, per tornar a pujar direcció sud-oest fins al Collet de Cussons i desprès passem pel collet de la Baga. Aquí el camí va guanyant desnivell, però continua força brut. Ens enfilem al Serrat dels Batlles, amb una bona vista a tota la zona del Lluçanés.
Aquí trobem un camí que puja per la nostra dreta i que es veu més fresat i amb fites que el que hem pujat nosaltres, ja que al haver tancat amb filats la finca de Colldecamps, el camí s'ha embrutit força. Creiem que per planificar aquesta sortida seria millor pujar per aquest que hem trobat a dalt. Es pot trobar a prop de la torre d'alta tensió que hem trobat a baix, o també des de la casa de Solallong, passant al altre costat de la vall.
Seguim pujant i passem per sobre els cingles de Bescanó i arribem al punt més alt de la serralada de Bescanó. Aquí se'ns obre una panoràmica molt bonica de tot l'entorn en 360º i tot un pla recent estassat. Veiem el Santuari de Els Munts, la serra de Vinyoles, Sora, el Pirineu nevat al fons, St. Quirze, les serres de la Cogulera i de Bellmunt, Ayats i la plana de Vic.
Ara seguim, per la carena, direcció oest, trobem unes alzines molt frondoses. Seguint el camí arribem a una granja i trobem una pista, que seguim a l'esquerra i ens portarà fins a Gallifa, on pugem a l'ermita de Sant Miquel, on esmorzem.
Seguim la pista que va pujant direcció oest i que passant pel Collet de Mitja Lluna, ens porta fins a la casa Montorroell. Aquí en lloc de desfer camí per anar a buscar el corriol que baixa per la dreta del camí, ens tirem a buscar-lo des del davant de la casa Montorroell. Es millor desfer camí per la pista i agafar-lo a dalt.  El corriol, que baixa  per enmig del bosc ens porta fins a uns prats on hi ha molta bardissa a la part dreta, anem seguint el prat, fins que trobem el camí que puja a la dreta i ens porta fins a una pista, on hi ha una fita. Girem a l'esquerra i anem seguint direcció sud i sud-est, passant pel mig d'un prat i més endavant sortim a una pista ampla, per on hi circulen cotxes, que seguim baixant a la dreta, direcció oest, es el clot del Boix,  per començar a pujar i desprès del segon revolt, a la dreta agafem un corriol que ens puja pel mig del bosc i direcció oest, fins al oratori de San Roc. Desfem uns metres el camí, fins arribar a la pista, on trobem les senyals de GR, que seguim a l'esquerra i direcció oest, que ens porta a sobre de Sant Boi de Lluçanés, al pedró de Sant Isidre i al Roure de la Senyora (roure monumental), situat un poc més enllà del pedró.
Desfem camí fins al pedró i seguim el camí per pista indicat cap al Santuari, passant el oratori del Àngel de la Guarda.
Arribats al Santuari, que es tancat, fem un petit descans i agafem el GR-3 direcció a Sant Quirze, que va baixant per sota unes balmes i desprès pel mig de bosc, fins arribar a un punt on la baixada es molt pronunciada per un llom empedrat, anomenat Roca Llisa, fins arribar a un camí que enfila la vall, direcció est, pel costat de uns camps, fins arribar a la casa anomenada El Portell Estret i seguim el camí fins arribar a les granges i casa de Solallong, on un poc més endavant tenim els cotxes.
Sortida circular
Distància recorreguda              19.2  km.
Desnivell acumulat                    694m.        
Temps emprat, sense parades  5 h. 26'

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...