20140328

Tortellà - Sant Jordi - Pujant de la Guilla - La Calma - St. Grau d'Entreperes - Tortellà

Aquest dijous, gaudim d'una bonica sortida, programada pel nostre company Francesc, resident a Tortellà i coneixedor de camins poc concorreguts. Avui no hem vist a ningú en tot el dia.
Sortim des del aparcament de un centre tancat, al costat de la carretera de Tortellà a Montagut i anem pel camí que passa pel costat de Can Closa, situada al costat mateix de la carretera, direcció cap a la pedrera de Tortellà.
Arribem a la pedrera i deixem a la nostra esquerra el camí dels Valencians. Seguim recte, direcció nord i uns 150 m. més enllà, agafem un corriol que baixa per la dreta i utilitzat per anar a fer pràctiques de tir amb arc i fletxes, anem trobant llocs marcats, on hi ha diverses repliques d'animals, per poder practicar el tir. Anem pujant seguint aquest camí que desprès ja no està marcat i que ja s'enfila guanyant desnivell de forma constant, fins arribar al coll on girem a la dreta, per pujar al Montoriol i veure l'oratori de Sant Jordi.
Desfem camí fins al coll i aquí seguim el camí direcció nord i amb marques vermelles, que ens porta cap al Pujant de la Guilla, pas que ens apuja a sobre la cinglera, des d'on disposem d'una magnifica perspectiva a tota la vall. Des d'aquí seguim pujant direcció nord, pel camí que segueix amb marques vermelles, cap a dalt al Pla de la Calma i seguim en aquesta direcció fins a dalt a La Calma, on aprofitem per esmorzar. Des d'aquí tenim una vista esplèndida a tot l'Alta Garrotxa
Desprès del descans, seguim el camí que en forta baixada, direcció nord, ens porta al coll de Jou i aquí es puja direcció nord i nord-oest, cap al coll Sabassa. Arribats al coll, seguim pujant direcció nord i uns 200 m. més enllà, deixem a la nostra esquerra el camí per on desprès baixarem i seguim pujant a la dreta cap al Llis de Sant Grau, per desprès d'arribar-hi, el camí comença a baixar fins a trobar una pista. Aquí girem a l'esquerra i tornem a pujar, seguint uns 200 m. fins que trobem un corriol que baixa a la dreta i ens porta a la Balma d'en Ranella. Desfem camí fins a la pista i seguim pujant agafant un corriol amb marques antigues de color blau, direcció oest, i desprès sud i oest un altra vegada i que ens puja al Pla dels Banyadors. Aquí agafem el camí que baixa direcció sud i sud-est un altra vegada fins al coll Sabassa.
Des del coll seguim el camí que baixa direcció sud-oest fins a Sant Grau d'Entreperes. Es un camí amb força pedra i que es fa un xic llarg. Arribem a Sant Grau i fem un petit descans. Seguim la pista fins a can Diumenjó i fem un gir a l'esquerra, deixant a la dreta la pista que ve des de Gitarriu. Seguim baixant la pista fins al primer revolt pronunciat, on la deixem, agafant un corriol que surt a l'esquerra i que de seguida ens porta a la font de Rodonet, seguim aquest camí que va pujant primer direcció sud-est i desprès sud-oest (seguim el perfil de la muntanya). Passem per sota la casa en runes de La Roca i arribem fins a dalt la cinglera. Estem a sobre el Bac d'Entreperes i tenim vista a Sant Grau i la vall. El lloc es conegut com a Pla d'en Ramallets
Deixem a l'esquerra un camí que puja i ens portaria a sobre la cinglera del Pujant de la Guilla, i seguim el que va baixant cap al sud oest, fins arribar a un punt, on trobem un arbre pintat en vermell i també al terra, un corriol que baixa a l'esquerra, en molt forta pendent on es veuen marques de caçadors, fins arribar a baix a un punt marcat al sobre d'una pedra, on a partir d'aquí el corriol ja es més fresat i de seguida arribem a unes balmes, anomenades balmes de Ramallets, a sota la cinglera. Aquí ens quedem a dinar.
Seguim baixant per aquest corriol marcat en vermell, però ara ja molt més fresat i utilitzat que ens baixa d'una manera molt directa fins a baix a la pedrera de Tortellà, des d'on desfem el camí fins als cotxes.




Sortida circular
Distància recorreguda              17,5 km.        
Desnivell acumulat                    1.114 m.
Temps emprat, sense parades  6 h.

Enllaç a la traça: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=6440911

Enllaç al àlbum de fotos de Pere:
https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/5995776308405578977

Enllaç al àlbum de fotos de Pau:
https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/5995775617977296081

Enllaç al àlbum de fotos de Eduard:
https://plus.google.com/photos/111299868802890492636/albums/5995977219182338353?authkey=COuOluqW1prgfw

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...