20140424

Castell d'Hostoles i Sant Salvador de Puig Alder

Matinal per la Garrotxa volcànica, programada perquè les previsions eren de pluges a la tarda.
Fem la aproximació per la carretera de Angles a Olot i desprès de passar Les Planes uns 2 km., a ma dreta hi ha l'entrador senyalitzat a la hípica i restaurant la Curenya, on deixem els cotxes.
Anem a retornar a la carretera, on girem pel costat esquerre, direcció Les Planes. Als pocs metres, trobem la paret de roca, senyalitzada per pujar cap al Castell d'Hostoles. Es un corriol que s'enfila ràpidament per salvar el desnivell fins al Castell.
Des de dalt ja tenim una bonica vista a tota la vall, amb Les Planes i Sant Feliu de Pallerols, La Salut i tota la carena del Far. A darrera nostra a nord, tota la carena de pujada a St. Salvador i la vall per on baixarem desprès.
Seguim camí baixant per la cara nord del Castell, fins arribar al collet de Font Plana, on el camí que baixem es troba per l'esquerra amb una pista que puja directa des de la hípica on hem deixat els cotxes. A la dreta, un altre corriol que va a parar a la carretera a Cogolls.
Nosaltres seguim direcció nord, el camí marcat amb blau a pedres i arbres, que ens pujarà fins a Sant Salvador. Ens trobem a dalt i veiem que hi fan una restauració al edifici, amb el que podem aprofitar per veure el seu interior, amb l'ermita. Aprofitem per esmorzar.
Seguim camí baixant per la cara nord i de seguida gira al est, per arribar a la casa el Portet, on agafem el GR 83 en direcció sud, a Cogolls.
Anem baixant i arribem a ca l'Hoste, on el camí ja es pista que ens baixa fins a Sant Cristòfor a Cogolls. Aquí girem a l'est, seguint la pista asfaltada i desprès de passar la riera, anem a buscar un lloc per on baixar-hi. Ens trobem que no hi ha aigua i a més està força brut un corriol que passa pel seu costat. Veiem al llit i costat del riu la pedra tosca, completament seca i decidim de sortir-hi, perquè no està practicable caminar pel costat del riu, així que anem a buscar mes avall una pista que ens portarà un altra vegada a la carretera a Cogolls. La seguim direcció a Les Planes, passant per Sant Pelegrí i mes avall, trobem una pista que surt a l'esquerra, senyalitzada cap al Moli dels Murris, on ens acostem per veure el salt que hi ha i les gorgues.
Desfem camí fins la carretera i seguim avall fins trobar la pista del tren d'Olot, que seguim direcció a Olot, fins que desprès de passar pel túnel sota la carretera, uns 100 m. més enllà trobem un pal indicador que senyala la pujada cap al Castell. Pugem a dalt la carretera, la travessem i ja som al camí d'entrada fins a la hípica on hi ha els cotxes.
Aprofitem per dinar al mateix restaurant i fer un descans abans de tornar cap a Girona.

Sortida circular
Distància recorreguda               14,4 km.
Desnivell acumulat                     500 m.
Temps efectiu, sense parades    4 h. 35'

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...