20140531

Puig Sestela, des de Ogassa

La ruta original, la vàrem fer des de més avall, però el recorregut passava per una propietat privada i em van demanar de modificar aquesta ruta.
La proposta actual, surt des del poble de Ogassa, a la plaça on està el pavelló i segueix la ruta del ferro i el carbó en direcció sud, per un camí que fa cap a sobre la pedrera i a la vora de can Benet.  Aquí deixem el camí del ferro i agafem el que puja cap a la pedrera de can Balaguer i al Coll d'Art.
Seguim direcció N. pel camí vell d'Ogassa, marcat amb rodones de color blanc i verd. En va pujant pel mig del bosc fins al Collet de Ca l'Antoniet, on seguim una pista asfaltada direcció NO. Anem a trobar una carretera que ve des de Santa Bàrbara fins a la colla de Can Coll. 
La travessem i pugem direcció N. pel corriol que ens porta sota bosc, fins a la carretera de Ogassa a Sant Martí d'Ogassa. La seguim a l'esquerra uns metres fins a la Collada de Can Camps i a ma dreta, passem un filat i comencem a pujar per un camí direcció N.; més amunt trobem una cruïlla, a l'esquerra, el camí per on baixarem i seguim la nostra direcció N. pujant pel corriol, que no està marcat. Anem trobant alguna fita i passant per prats, anem pujant pels Llisos de Maús, fins arribar al peu de Els Escalers. Aquí el corriol, s'enfila pel mig del roquerol i ens puja ràpidament fins a dalt la barraca d'en Camps en un fort desnivell. Quan arribem a dalt, aprofitem per esmorzar.
Seguim pujant la muntanya per mig de l'herbat, sense camí i direcció NE. per anar a sortir al mateix Puig Sestela.
Desprès d'un petit descans, seguim carenant direcció O. fins a la Coma Ampla, on pel mig de l'herbat i sense camí, comencem a baixar per sobre del cingle del Joncar, per anar a buscar un camí que baixa de la Coma de l'Olla. Quan el trobem, l'anem seguint i baixem forta pendent fins trobar zona on hi ha molt de boix, anem baixant i a estones perdem camí, però sempre anem direcció SE. fins als Orris, desprès girem direcció S. per una pista, deixant el Rec de Can Moles a la nostra dreta. Baixem fins a trobar la cruïlla per on hem pujat aquest matí. A partir d'aquí ja desfem camí fins als cotxes.


Sortida circular
Distància recorreguda                16,1 km.
Desnivell acumulat                     1.116 m.
Temps efectiu, sense parades:       5 h. 28'

Enllaç a la traça: https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=17998465

Enllaç al àlbum de fotos de Pere:
plus.google.com/photos/116289844979906679971/albums/6019621971647861649?authkey=CLaH4r7MhIv1UQ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...