20140503

Riu del Puig, La Salut, Roques Encantades i Avencs de Roca Roja, des de Hostalets de'n Bas

Sortida planificada per la colla dels Centpeus del Pirineu.
Enllaç a la web Centpeus del Pirineu: http://www.centpeus.cat/
Es deixen els cotxes al aparcament proper a la casa de l'Aubert, a sota de Sant Xemplí. Comencem a caminar direcció al Molí Vell, que passem i anem direcció a la casa de la Cidera, passant pel seu costat, desprès de passar la casa, ja ens endinsem cap al bosc, seguint un camí que ens porta a trobar el riu, a la Font de les Fogoses. Uns metres mes amunt ja creuem el riu i ens queda a la dreta. Seguim pujant el camí, que ens porta entre escalons de gorges i salts d'aigua, fins arribar al Gorg de l'Olla, on continuem pujant, per anar a trobar el corriol que ve de sobre del salt del riu. Seguim el camí direcció est i desprès de uns 250 m. agafem un altre corriol que surt a la nostra dreta i que ens puja al camí Ral de Vic a Olot, a l'altura de la Pixanera dels Matxos. El deixem uns metres més enllà, continuant a l'esquerra per un corriol que va planejant i seguint el perfil de la muntanya, passant per l'Artiga Mala fins al baixant del Clot de la Teuleria. A partir d'aquí a pocs metres, la vegetació ja va canviant i entrem a una fageda. El camí segueix i ens porta al Pla de Gratallops, on girem direcció S i SE, pels Hortells i el Pla de Tràfec, per anar a sortir a la pista, a l'altura del Estany del Coll.
Seguim el camí direcció E. fins al collet de l'Arç i anem a buscar el collet de l'Aire, per seguir el camí que ens portarà fins a les Roques Encantades.
Desfem camí fins al collet de l'Arç i baixem fins la Salut. Desprès d'un petit descans, agafem el camí que surt de darrera el Santuari primer cap al oest i desprès al nord, vorejant la cinglera i que ens porta als avencs de Roca Roja; passem per la Feixassa  i el Clot de l'Infern, des d'on veiem la carretera C-153 per sota nostre. El camí baixa en paral·lel i es troba la carretera al coll d'Uria. Sense creuar la carretera, a la nostra esquerra direcció baixada, a darrera d'un indicador, hi surt un corriol direcció nord oest, que ens baixa fins a can Siurana i mes avall els Aulets i des d'aquí enfilem cap al Molí Vell, on desfem camí fins al cotxe.

Mapa Alpina: La Vall d'en Bas i les Preses

Sortida circular
Distància recorreguda               19,7 km.
Desnivell acumulat                    702 m.
Temps efectiu, sense parades    5 h. 50'

Enllaç a la traça:  http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=6778199

Enllaç al àlbum de fotos:
https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/6010200762809172369?authkey=CPmWge6Mwc2MDw

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...