20140616

Andorra: Pic de Sanfonts, des de Port de Cabús

Aquest any hem programat novament, sortida de quatre dies per Andorra. El primer, sortim de Girona a les 08 h. i anem cap Andorra, on ens acostem fins al Port de Cabús amb el cotxe, que deixem aparcat on acaba la carretera.
Comencem a caminar a les 12 h. enfilant-nos direcció N. cap a dalt la carena. Passem pel Port de l'Ovella i arribem al primer pic, el de Cap de l'Ovella. Seguim el camí molt fressat direcció NE. i arribem al Roc Rodó, passem pel Coll Petit, flanquejant el Pic de Port Negre i anem fins al coll de Port Vell. A la nostra dreta, hi arriben els telecadires de l'estació d'Arinsal.
Aquí el camí fa un gir cap a NO. i flanqueja el Pic del Port Vell. Segueix a la Portella de Sanfonts i seguim carenant per tres cims més enllà. Finalment, ens parem a dinar, convençuts que em arribat al Sanfonts, però no es així. El tenim a 300 m. i 100 de desnivell per sobre nostre, a la vora nostra , però ens hem confós creient que aquest era el Baiau.
Retornem, cap a la Portella, però ens equivoquem de vesant i quan ens en adonem corregim, tornant a pujar per resseguir el camí fins a la Portella de Sanfonts i baixar cap al refugi, que des de dalt la carena l'hem tingut a la vista tota l'estona.

Sortida de travessa
Distància recorreguda               10,5 km.
Desnivell acumulat                     777 m.
Temps efectiu, sense parades     3 h. 54'

Enllaç a la traça: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=7136612

Enllaç al àlbum de fotos:
https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/6027723440080551985?authkey=CJ7lteLq9MLwjwE

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...