20140925

Central de Daió - Coma de Vaca - Torreneules - Nuria

Sortim de la central de Daió i agafem el camí a Coma de Vaca. Anem pujant i quan arribem al Salt del Grill, ens hi endinsem per veure saltar l'aigua, doncs en aquests moments està amb molt de cabdal, i no el recordo amb tanta aigua com ara.
Seguim pujant cap a la Palanca i més amunt per Les Marrades. Quan ja som força alts, parem per esmorzar. Desprès seguim cap al refugi de Coma de Vaca. 
Seguim el camí que surt cap al N. i desprès NO. seguint el torrent de Coma de Vaca, fins arribar a la Jaça de Dalt, on passem al altre costat de riu i agafem un camí marcat per fites i que va pujant cap al coll de Torreneules. Arribats a dalt, anem seguint a l'esquerra el camí que va pujant, seguint les fites fins al cap de munt del Torreneules (St. Eudald).
Desprès d'una estona de contemplació als 360º que ens ofereix la vista, tornem a desfer camí fins al coll, on agafem el camí que surt cap al O. Un poc més endavant, ens parem per dinar. Acabem decidint, que en lloc de fer tota la baixada cap a la central de Daió, ens dirigirem cap a Núria, per agafar el cremallera fins a Queralbs i desprès anar a buscar els cotxes.
Seguim la baixada, i passem pel cim de La Coma de Llispet i més avall, fem un gir cap al N., per anar cap a la Font Negra, que hi baixa un bon doll d'aigua. Acabem de baixar fins al fons de la vall, passant al altre costat i seguim el camí direcció O. fins l'alberg del Pic de l'Àliga, on agafem les telecabines que ens baixen a Núria, per agafar el cremallera fins a Queralbs i desprès fins als cotxes.






Sortida no circular
Distància recorreguda               17 km.
Desnivell acumulat                     1.662 m.
Temps efectiu, sense parades    6 h. 32'


Enllaç a vídeo: 

Enllaç al àlbum de Eduard 

Enllaç al àlbum de Pau

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...