20141030

Sant Julià de Ribelles, des de Sadernes

Aquesta setmana tornem a anar a la Garrotxa, que ja feia temps que no la trepitjàvem. 
Adverteixo que cal portar mapa i a poder ser GPS, per no confondre's a les cruïlles de camins, que son moltes a la Garrotxa.
Anem amb els cotxes, fins al últim aparcament  autoritzat, abans d'arribar al pont d'en Valentí. 
Comencem a caminar pujant pel camí a Sant Aniol, fins arribar a la cruïlla de Sant Aniol, on passa el GR 11. Aquí i ha tres direccions (a l'esquerra cap a St. Aniol, al mig cap al Collet de Clarioles i Mas del Forn, i a la dreta cap a Bassagoda). Agafem el del mig i anem pujant anant pel camí cap a Les Canals i Pla Ballador.
Agafem el camí que segueix cap al coll de la Bassa, però desprès de caminar uns 500 m. agafem un corriol que baixa per la dreta del camí i que ens porta a peu de paret de cinglera, desprès de caminar uns 250 m., on hi ha la font del Sant. Desfem el camí per anar ja cap al coll de la Bassa.
Aquí, agafem direcció S. el camí per pujar al Puig d'en Coll (ó del Brull). A la pujada, al principi no acabem d'enfilar be el camí. Per això aconsello que s'ha de seguir la traça de la baixada, que sí es correcta. Anem pujant fins anar al mirador de La Miranda amb una excel·lent visual de la vall de Sadernes i també al Puig Sanoguera, a la nostra dreta i el Bassagoda, a l'esquerra.
Desprès decidim de acabar de pujar al Puig d'en Coll. Aquest tram tampoc es aconsellable de seguir, doncs pugem bastant a la brava, per dintre bosc. El camí bo també es el de baixada des de el Puig, encara que es un tram que es puja-baixa per un llom rocallós. Des de La Miranda, caldria desfer camí fins anar a trobar una fita de pedres que hi ha i pujar cap a munt.
Aquest Puig, te una visibilitat limitada pels arbres crescuts al seu cim, que impedeixen veure a 360º. Considero que una vega si ha pujat, no se ho val per el que es pot veure.
Fem la baixada, seguint el camí bo fins al Coll de la Bassa un altra vegada i des d'allí agafem un corriol que surt direcció N. cap al Collet de Can Queller; travessem la pista i seguim corriol en la mateixa direcció, per arribar fins a Sant Julià de Ribelles.
Desfem el camí fins al Collet de Can Queller, a la pista. Uns pocs metres de baixada i agafem el corriol que baixa per la dreta, direcció O. i que ens portarà fins a la Jaça d'en Cufí. Fem cap a una pista, travessem la petita riera i als pocs metres, en lloc de tornar a travessar-la seguim la pista uns metres, fins trobar una fita a la nostra esquerra, que marca un corriol que baixa cap a la riera. La travessem i seguim direcció S. fins al Clot de les Puces, on hi ha fites que ens portarien cap a la cinglera de la Tuta dels Morts. Retrocedim uns metres i seguim el corriol que puja cap al can Llebre i que segueix marques de color vermell als arbres. Quan ja som a sota can Llebre parem per dinar.
Seguim el corriol per sobre la cinglera i tenim a sota el Salt de la Capa. Hi ha un punt on el corriol baixa per la cinglera; però el grup ens saltem aquest punt de baixada i en lloc de baixar, pugem uns metres i ens trobem sense camí a dintre bosc d'alzines. En lloc de retrocedir a buscar camí, seguim a munt uns 50 metres, fins que trobem un camí que ens portarà un altra vegada al Pla Ballador, Per evitar aquesta distracció, he marcat amb un waypoint a la traça, el punt per on es deu de baixar cap al Collet de Clarioles.
Des de aquí ja desfem el camí que hem pujat al matí, fins als cotxes.



Sortida circular
Distància recorreguda              20,7 km.             
Desnivell acumulat                   1.242 m.
Temps efectiu, sense parades   7 h. 18'

Enllaç a la traça      http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=8152101
Enllaç al àlbum de fotos de Joan 
https://drive.google.com/folderview?id=0B1mRjSAhNf7nQTRxT2xWa280czg&usp=sharing
Enllaç al àlbum de fotos de Pere
plus.google.com/photos/116289844979906679971/albums/6076335877884194977?authkey=CKit_Yyaz8SKIw
Enllaç al àlbum de fotos de Jordi
https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/6076409883720959297?authkey=CJ6psd-O-NW8YA
Fotos Eduard:
https://plus.google.com/photos/111299868802890492636/albums/6076657611918071841?authkey=CPyr8JDU8-Sj2AE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...