20141204

Sant Quirze de Colera - Puig d'en Jordà - Puig de la Calma - Coll de Banyuls - Sant Quirze de Colera

Avui, degut als pronòstics de pluja per gairebé tot el territori, decidim de fer una volta per l'Albera que sembla el lloc menys amenaçat. Quan fem l'aproximació a Sant Quirze de Besora, ens sorprèn la intensitat de la pluja de dies passats per aquest terrenys. Els cabals dels rius, han fet estralls a la carretera i vegetació (arbres arrossegats per la força del aigua). Ha tingut de caure molta aigua per fer això, doncs la conca de muntanya que la recull, es molt propera.
Sortim des de Sant Quirze, i ens trobem sorpresos quan veiem que la riuada, s'ha emportat el pont de fusta per on creua el camí la riera. que a més encara baixa un xic crescuda. Creuem al altre costat del riu, posant-hi pedres, i pugem cap a la font del Convent. Des d'aquí el camí està marcat de color groc i ha un indicador direcció Coll de Pallerols i Coll Dofines. Seguim direcció a Coll de Pallerols. El camí va pujant de manera continuada fins a dalt al Coll. 
Pel que veiem, comparant en fa gairebé dos anys que hi vam estar, aquest camí no s'ha estesat i en algun tram,  gairebé està tapat per la vegetació. Pot ser seria més aconsellable pujar al Coll de Dofines i passar per dalt la carena.
Fem un petit descans a dalt i seguim el corriol a la nostra esquerra, direcció nord (segueix pintat en color groc). A uns 300 m. més enllà, veiem a la nostra dreta, a uns 25 m. del camí, un indicador que senyala la Font Jordana. Nosaltres seguim pujant i un poc més amunt ens trobem el refugi a la vora del camí. Seguim pujant i el camí fa un gir cap a la dreta (est) i  va a parar al Coll del Teixó, des d'on girem al oest i acabem de pujar al Puig d'en Jordà. Des d'aquí dalt hi ha vistes al Puig Neulós, a la Costa Vermella i a Banyuls al nord, a la serra de la Balmeta al est, cap al sud la zona de Vilamaniscle i al oest la Garrotxa, encara que avui està una mica tapat per boira i núvols i la visibilitat no es bona.
Desprès seguim baixant el camí cap al oest i desprès a nord, fins trobar el Coll del Torn. Passem per sota el Puig del mateix nom i aquí tornem a guanyar altura (uns 100 m.) per arribar al Puig de la Calma, aquí ja tenim a la vista el Mas Pils i el Coll de Banyuls, anirem baixant per la carena direcció NO. seguint les marques grogues.
Des del mateix coll i per sota del bunker que hi ha (que es deu fer servir de refugi), baixa el camí marcat amb groc a un arbre. Avui també hi trobem aigua a dojo, pel mig del camí a la part baixa, i anem passat poc a poc fins a la carretera, on anem seguint-la direcció al Mas Pils i abans d'arribar-hi ja trobem a l'esquerra, el camí del GR que baixa cap a la riera.
Quan hi arribem, també tenim dificultat per creuar-la, hem de retrocedir i passar posant-hi pedres al riu, desprès anem a buscar un altra vegada la pista que no hem pogut passar.  La anem seguint amunt i també comprovem la erosió causada per l'aigua d'aquests dies passats. Més amunt trobem a la dreta, un corriol que ens pujarà fins a la Fonteta i desprès torna a sortir a dalt la pista que hem deixat, per continuar al Coll de la Plaja. Comencem a baixar, primer seguint la pista i desprès per un corriol  que surt a la nostra dreta (sempre seguint GR), fins a Sant Quirze, on dinem a dintre el restaurant. Quan sortim ja està plovent. Hem tingut sort, doncs hem pogut gaudir de tota la sortida, sense pluja.



Sortida circular
Distància recorreguda              13,8 km.
Desnivell acumulat                    863 m.
Temps efectiu, sense parades   5 h.

Enllaç a la traça   http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=8413089

Enllaç al àlbum de fotos de Eduard
https://plus.google.com/photos/111299868802890492636/albums/6090048131461554625?authkey=CKCYjZ3YieiejgE

Enllaç al àlbum de fotos de Jordi
https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/6090575027139675601?authkey=CIPE2ZDl0e-mlAE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...