20150307

Colla l'Isard: Nocturna amb lluna plena, per veure la sortida del sol a dalt del Bastiments.

Planificada per la colla L'Isard, avui en ajuntem 10 caminants que sortim de Bescanó a les 2 de la matinada, per desplaçar-nos a Vallter.
Quan arribem, la temperatura es de 6º positius i decidim de començar a caminar des del primer aparcament que es troba pujant cap a les instil·lacions.
Comencem a caminar per la pista habilitada per a pujar caminant cap al refugi, i amb la lluna plena que podem gaudir, no ens cal ni enllumenar amb els frontals.La neu està be per trepitjar-la amb els grampons. Anem pujant i passem a la vora del refugi d'Ulldeter i seguim per la pista que ens porta al peu del coll de la Marrana. Com des de baix, no distingim si hi ha voladís de neu, ens arrimem pujant al costat del Gra de Fajol. D'aquesta manera, pugem a dalt sense cap risc.
A dalt, el vent bufa amb més intensitat, uns 25 km./h. que fa aguditzar la sensació de fred. Es qüestió de abrigar-se i enfilem cap al Bastiments. Aquí fins a mitja pujada, anem seguint pel llom de la muntanya, per desprès anar fent llaçades de uns 50 m. cap a la dreta i anem a arribar a dalt, per on hi ha la creu.
Des de aquí es on veiem l'espectacle de dia: la sortida del sol. Realment bonic el color taronja que ens permet veure ja perfectament tot el nostre entorn i a la llunyania, fins a Montserrat i la costa del golf de Roses. En un moment comença a pujar el sol, primer una mica i desprès poc a poc amb tota la seva plenitud, ja enlluernant-nos totalment.
Arribem fins al cim i on està el piolet. Allí les ratxes de vent son molt fortes i gairebé et tiren al terra. Així que desprès de les fotos, comencem a baixar ràpidament cap al coll de la Marrana i quan ja som a baix del coll fem una parada, amb més tranquil·litat i sense la pressió del vent, per fer un petit pica pica de galetes, xocolata i cava, per celebrar l'aniversari de la companya Núria.
Desfem el camí fins als cotxes i desprès de endreçar-ho tot, baixem fins a Llanars, on fem un esmorzar/dinar, abans de tornar cap a casa.
Ha estat una diada molt bonica, on només ha estat fora de lloc el vent, que a la part alta era desagradable i augmentava la sensació de fred.



Sortida d'anada i tornada pel mateix lloc.
Distància recorreguda                       9,9 km.                  
Desnivell acumulat                            947 m
Temps efectiu, sense parades            4 h. 20'


Enllaç al àlbum de fotos de Pere

Enllaç a la plana web de la Colla l'Isard     http://www.collaisard.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...