20150326

Els Carcaixells - el Montclar - Sant Grau - Pedralta

Bonica sortida desprès de tanta pluja. El dia ens ha acompanyat per caminar per aquests indrets, sense gens de calor, tot i que hem tingut bon sol.
Arribem per Santa Cristina d'Aro i agafem direcció Solius. La nostra referència es Can Llaurador, on uns metres més enllà, a la cruïlla, deixem els cotxes al costat de la pista.
Comencem a caminar direcció S, seguint la pista durant 1,250 km. on ja trobem a la dreta, el trencant del corriol que ens pujarà cap als Carcaixells. Anem passant el divertit camí equipat per les roques i desprès ens dirigim fins al Montclar, on fem una parada per esmorzar.
Seguim el camí, ara direcció SE, per anar a sortir a la cruïlla del Coll de Sant Baldiri, seguim el camí direcció (S) i al poc, ja trobem l'ermita de Sant Baldiri, que ofereix un estat ruïnós i abandonat. Seguim el camí i anem a sortir a una pista principal. Girem a la dreta, direcció (O) i la seguim fins trobar una bifurcació. Seguim per l'esquerra la pista i més endavant, arribem a un altra cruïlla, on girem a l'esquerra direcció (E).i seguim la pista uns 350 m. per desprès agafar un corriol que surt per la dreta, girant direcció (O) tenim a la vista Sant Grau i el camí va resseguint el perfil de la muntanya. Arribem a Sant Grau i fem una parada de descans.
Seguim ara per la carretera asfaltada, direcció Llagostera durant 1,4 km. i desprès agafem un camí que surt a la dreta de la carretera, es el GR-92, que passa per sota el castell de Montagut, on hi han els repetidors de TV. Anem a buscar un pista més principal que ens porta fins a can Cabanyes, una casa en runes que queda a l'esquerra de la pista. Seguim per la pista uns 300 m. més i la deixem per agafar un camí que surt per l'esquerra i que ens anirà baixant fins a la bifurcació per on hem passat d'anada a Sant Grau. 
Desfem camí fins a la cruïlla per on hem vingut des de Sant Baldiri i ara, seguim la pista per on venim, direcció E. durant 1,5 km. (tenim vista a mar i a sota nostre la urbanització Rosa Mar, per on passa la carretera de Sant Feliu a Tossa) el GR gira  per l'esquerra direcció NO i passa pel menhir del Terme Gros, on fa gir a NE i segueix baixant. 
S'ha d'anar amb compte i tenir la referència d'un coll que tenim a dalt a l'esquerra, perquè el camí per on anem (el GR) segueix, però hem d'estar atents a un corriol que puja per l'esquerra direcció al coll de referència, que es el que seguirem. Una vegada a dalt del coll, seguirem cap a la dreta el camí ens portarà cap Pedralta, on hi ha un pal indicador.Fem parada per dinar.
Desprès del descans acabem de pujar al mirador, per gaudir de tota la vall d'Aro. Desfem camí fins al pal indicador i agafem el camí que baixa per la dreta (SO) i que ens porta a una pista que anirem seguint direcció (N) i que ens portarà, deixant a la dreta la urbanització del club de golf, fins als cotxes.



Sortida circular
Distància recorreguda              22,7 km.
Desnivell acumulat                  864 m.
Temps efectiu, sense parades   6 h. 23'


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...