20150423

Beuda (Can Tries) - Sant Miquel de Coma de Roure - Puig Malveí - Coll Sacalm - Lleixes de Can Lavall - Beuda

Avui, diada de Sant Jordi, hem planificat una sortida matinal, per anar a dinar a casa i poder participar de la festa del dia, per la tarda.
Al arribar a Beuda, girem per la pista asfaltada que surt cap a l'esquerra i anem seguint les indicacions cap a Can Tries, on deixem els cotxes al davant de l'entrada.
Sortim des de can Tries, seguint la pista i  passant per can Grau, travessem la riera de Rajolins i anem pujant direcció (O) per un camí, que va a trobar mes amunt, el camí marcat d'Itinerànnia que ve per la nostra esquerra des de can Ripoll. Seguim el camí marcat, que puja direcció (N) i va a parar al Collet de Pinell i segueix pujant (NO) cap a can Coma de Roure. A la'altura de la casa surt un camí a l'esquerra que ens portarà a l'ermita. Natros, abans d'arribar a la casa, anem a buscar per mig de bosc, un prat que hi ha per sobre la casa, més cap al (E), per poder gaudir de la vista a tota la vall que hem anat pujat i amplies vistes cap a la vall del Fluvià.
Desprès ens dirigim cap a la casa i pugem pel camí que va a l'ermita, on fem un descans.
Per darrera de l'ermita surt el camí que ens porta al Pla del Pedró i al nord del pla, surt el camí que segueix pujant cap al coll Pollastric. No està marcat i es van trobant fites de pedra.
Quan arribem al Coll, seguim cap al (N) un camí marcat amb fites, que ens portarà al Pla de Malveí, per acabar pujant fins al puig del Malveí. Al cim del Puig, no hi ha vista, però un poc més enllà s'obre una clariana cap al est, que ens torna a donar unes molt boniques vistes a la vall i a la zona de Coma de Roure.
Des del Puig, desfem només uns pocs metres i per la nostra dreta, s'obre una canal que baixa molt dreta. S'endevina una traça que va baixant per la canal i anem seguint-la. (al mapa, Alpina, consta com a camí, però no hi es clar), finalment i força més avall, anem a trobar l'altre camí alternatiu (i poder més aconsellable) que baixa també del Malveí. Ara el seguim fins al Coll Sacalm.
Des del Coll Sacalm, en lloc d'anar a seguir el camí que va a la Collada d'Espinau, intentem seguir un camí (també marcat a mapa Alpina) que va a tallar i empalmar amb el que ve des de la Collada, marcat d'Itinerànnia. (tampoc es aconsellable fer aquest tall, perquè el camí tampoc existeix)
Una vegada som a sobre el camí amb marca groga, l'anem seguint direcció (S) passant per les Lleixes de Can Lavall i per sobre els Cingles de Rocallonga fins a trobar el camí per on hem pujat al matí (sempre seguint les marques grogues) i que ara ens baixarà un altra vegada fins als cotxes.



Sortida circular
Distància recorreguda             10,4 km.
Desnivell acumulat                 729 m.
Temps efectiu, sense parades   4 h.

Enllaç a la traça   http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=9463201

Enllaç al àlbum de Joan:
https://drive.google.com/folderview?id=0B1mRjSAhNf7nfkJ1SDdNRUZNcko5WVY0bno1TlY2dHhfVVNwLUl2cVBmSEZ5TWlMQ0VFT0k&usp=sharing

Enllaç àlbum de Pere:
plus.google.com/photos/116289844979906679971/albums/6141597576993798113?authkey=CJeovd7Z05z5nAE

Enllaç àlbum de Eduard
https://plus.google.com/photos/111299868802890492636/albums/6144038209948299537?authkey=CLm6rN_zotqn4AE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...