20150409

França (Aude): Pech (Pic) de Bugarach

Aprofitant que tenim un bon anticicló a sobre des de fa uns quants dies, hem programat aquesta bonica sortida, per poder fer tota la ruta, ja que l'any passat i varem anar i pel mal temps que va fer, no vam poder gaudir la muntanya i vistes que l'envolten.
Aproximem per autopista fins a Perpignyà Nord i desprès direcció Foix fins a Sant Paul de Fenouillet i per Gorgues de Galamus, Cubieres, direcció Bugarach fins al Col de Linas, on deixem els cotxes.
Comencem a caminar per pista, direcció (SE) i ens dirigim cap a una masia anomenada Les Pastressis, on hi ha vaques i ovelles pasturant pels camps de la vora. Passem pel davant la casa i uns 550 m. més enllà, deixem la pista girant cap a la dreta (SO), per un altre camí que va pujant pel mig del pinar. Arribats a un prat, aprofitem per fer una parada per esmorzar.
Seguim pujant el camí, que ens porta fins a dalt a la carena. Aquí el camí segueix cap al col de Péchines per baixar cap al altra vall. Natros girem a la dreta (NO) i anem seguint tota la carena per un camí molt definit. Ens anem acostant als pollegons que hi ha abans del Pech i desprès entrem a un bosc on hi ha algun pi, però predominen els boixos molt grans. Anem seguint el camí que ens porta al peu de la paret de pedra.
A partir de aquí toca grimpar una estona, seguint perfectament la traça. La grimpada, en circumstàncies normals (sense estar moll o gelat) es pot fer sense problema si el caminant no pateix de vertigen, ja que hi ha bons punts per agafar mans i peus. Quan arribem a la part superior, ja anem seguint un altra vegada corriol que se'n va a trobar un que baixa des de dalt al pic. Seguim el que puja i que ens porta fins a dalt el cim. La vista es espectacular als 360º.
Desprès de un petit descans, deixem el cim, perquè avui hi fa força vent i no es molt agradable per parar-hi. Baixem pel camí que va direcció (N) i que més avall gira al (O) per anar cap a la Pique Grosse, uns pollegons que es veuen des de dalt. Un poc més avall, trobem un lloc on ens podem resguardar del vent i fem un descans per beure i picar quelcom.
Seguim baixant i deixem el camí a l'esquerra que ens portaria a la Pique Grosse. El camí que baixem es marcat amb color grog i més avall va girant primer a (N) i desprès a (E) pel mig del pinar i boix. Quan a baix, s'acaba el pinar i trobem uns prats tancats amb filat, al final del filat, girem a l'esquerra cap a baix per un camí força desfet per l'aigua, que anirem seguint i ens portarà fins als cotxes.



Sortida circular
Distància recorreguda               10,7 km.
Desnivell acumulat                   776 m.
Temps efectiu, sense parades    3 h. 30'    

Enllaç a la traça     http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=9325626

Enllaç al àlbum de fotos 
https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/6136144735739319729?authkey=CPDsgfLD4ZSVRg

Enllaç al àlbum de fotos de Joan
https://drive.google.com/folderview?id=0B1mRjSAhNf7nfkJza09NaUJ6SnRYRVRRMndjdXNremJ4SldKTTVWRTZGN3hiMWZ5Ykx4U3M&usp=sharing

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...