20150418

Port de la Selva - ermita de S. Baldiri - Puig Gros - Cales - i Port de la Selva

Molt bonica matinal, plantejada pel company Martí Roca. El dia escollit, un deu i el camí i vistes un altre deu.
Deixem els cotxes al Passeig de mar, molt a prop del desviament de la carretera cap a Cadaqués. Comencem a caminar per aquesta carretera durant 1 quilòmetre des de la sortida, i allí comença a ma esquerra direcció (SE), el corriol marcat com a GR i també amb pintura vermella i verda, que ens va pujant fins a la vora del Puig del Oratori i desprès planegem pels Torrellons i baixem a trobar una pista que puja des del poble i que porta a Mas d'en Paltré. Anem seguint aquesta pista, direcció (E) i sempre amb les marques del GR, fins a uns 150 m. abans d'arribar al Mas. (Abans el GR, passava per la vora de la casa, però ara l'han desviat abans d'arribar-hi). 
Seguint les indicacions del GR, girem a l'esquerra direcció (NO) i anem seguint una estona, fins arribar a l'ermita de Sant Baldiri de Taballera. L’ermita de Sant Baldiri de Taballera forma part d’un conjunt arquitectònic format per l’església, la casa del capellà i altres dependències annexes, tancades dintre d’un recinte parcialment fortificat i una torre circular de vigilància. (Descripció del Ajuntament de Port de la Selva)
Seguim direcció (NO) fins a trobar un altra vegada la pista que ve del poble, però ara, mes avall d'on ho hem fet fa una estona. En aquest punt, es on deixem el GR i les marques vermelles i verdes. Continuem en direcció al Mas Puignau i abans d'arribar-hi, fem un gir a la dreta (E i NE) i seguim un camí indicat cap a Puig Gros, on arribem  desprès de recorrer 3,3 quilometres. Des de aquí, la vista a la costa es espectacular, El Golfet amb Cala Prona, Cala de Portitxò, Cala S'Arenassa i més properes la Cala Tavallera i Cala Galera amb l'illot La Galera.
Des del Puig Gros, ens dirigim per un corriol direcció (NO) cap al punt geodèsic de Llaures, on seguim el corriol marcat amb fites que surt una mica cap a la dreta, direcció (N), per anar baixant i girant a (NO) fins arribar cada vegada més a prop de mar, a l'altura de Cala d'Aiguadolç, seguim el camí i passem per la vora de Cala Torta i a Cala Fornells i parem una estona per fer un descans molt relaxant a la vora del aigua. 
A partir de aquí, ja anem seguint un camí de ronda marcat amb color grog, i que ens va passant per Cala Cativa, Cala Tamariua i fem cap a la Punta de la Creu, per agafar ja un passeig empedrat que va passant per diverses platges i arriba a l'entrada del Port de la Selva, on ja anem a buscar el Passeig que ressegueix el Port de Reig i es va apropant fins al punt on hem deixat els cotxes.



Sortida circular
Distància recorreguda               16,5 km.           
Desnivell acumulat                   520 m.             
Temps efectiu, sense parades   4 h. 38'


Enllaç a les fotos:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...