20150926

La Vall d'en Bas: Joanetes - Santa Magdalena, pels Ganxos Nous - Les Olletes - Joanetes

Sortida planificada per als companys d'en Marc, vinguts de Sant Cugat.
Des de Joanetes, a la vora de l'església sortim caminant cap al (O) en direcció al Hostal de Dalt, sense arribar-hi, trenquem a la dreta, passant pel costat d'una casa i desprès girem cap a (N), on ja veiem el pas indicat cap al corriol que puja a Sta. Magdalena. Les marques de pintura grogues, ens acompanyaran. Anem seguint-les i pujant passem pel Puig Sadevesa i més amunt el Puig del Soi, des d'on ja tenim a la vista tota la cinglera del macís i podem endevinar la canal per on pujarem.
Seguim amunt fins trobar la cruïlla de camins i la pedra pintada "el Barret". A l'esquerra, el camí que va cap als ganxos vells. Recte cap a dalt, el camí que pujarem per anar als ganxos nous i a la seva dreta el camí per on retornarem.
Seguim amunt per enfilar la Canal que ens porta fins a peu de roca, on ja hi ha els passos equipats, amb escales, ganxos i cable de ferro, per anar pujant cap a dalt a Santa Magdalena. Quan som a dalt, ja veiem a la nostra esquerra, el Puig Corneli. Ens dirigim a l'ermita, on fem un descans.
Desprès seguim camí cap al (NO) on trobem la cruïlla que puja direcció (S) cap al Puig dels Llops i a la dreta, direcció (N) el que baixa cap a les Olletes, que es el que agafem i anem baixant, fins arribar-hi. Aprofitem per anar a veure a la font de les Olletes, que es troba a baix, a la riera.
Continuem camí durant uns 100 m., per desprès agafar un corriol que puja a la nostra dreta. Aquest camí, ens portarà fent una diagonal pel mig la fageda, fins arribar al Coll del Forn. Aquí hi ha dos possibles baixades cap a Joanetes. Seguint cap al (E), esquerra, el més llarg i per mi menys bonic, al tenir de caminar una bona estona per pista.
A la dreta i direcció (SO) un corriol que va a ran de paret de roca del macís i que ens portarà fins a la roca pintada del Barret, lloc on enllacem el corriol per on hem pujat i que hem de desfer fins als cotxes.



Sortida circular
Distància recorreguda       8,4 Qm.
Desnivell acumulat           772 m.
Temps efectiu, caminant    4 h. 06'



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...