20150924

Serra del Cadi: El Comabona, des del Coll de Bauma (Berguedà)

Molt bonica sortida, que he repetit per segona vegada en una setmana. La primera amb la Colla que sortim dissabte, i per segona, avui dijous.
Cal fer una observació tècnica. Hi ha una errata als mapes de paper de Alpina. Al de paper, el camí puja per l'oest de la canal de Comabona, però sobre el terreny el camí no hi es. En canvi, al digital, està correcte. Puja a la dreta, a uns 25 metres desprès de la primera corba i ja es veu un pi marcat amb pintura blanca i verda. LA TRAÇA A SEGUIR ES LA DE COLOR VERD.
Seguint aquest camí, ens anirà pujant, de forma continuada, fins arribar al Clot de Comabona, on ens deixa fer un respir, ja que el terreny planeja, per desprès atacar la pujada fins a dalt la carena, on enllacem amb el GR 150.1
Quan som a la carena, tenim dos possibilitats: seguir el PR amb les marques blanques i verdes, que van per la cresta, fins a dalt al Comabona. I l'altra, que es seguir el GR cap al (O) uns 200 m. i desprès ens desviem a la dreta per un camí que s'endevina i ens va pujant cap a la cresta i de seguida, al cim de Comabona, des d'on hi ha una magnífica vista a tota la Cerdanya i muntanyes Andorranes.
Seguim direcció al Collet de Comabona, però sense arribar-hi ja ens tirem avall per anar a buscar el GR i desprès baixar direcció (SO) pel Clot Palomar -sense camí, per mig del prat -, per anar a buscar el PR C-124, que seguirem per la Serra Pedregosa cap al (O), per desprès passar a la vesant del Berguedà, direcció (S) i passarem pel Prat Llong i Prat Socarrat fins anar a parar al Coll de les Bassotes, on trobem la pista.
Seguim la pista cap al (SO) fins al Collell. Des de aquí es veu el Gresolet a baix de tota la vall. En aquest punt agafem a l'esquerra, per la tanca de la pista, un corriol que baixa direcció (E) i entra al bosc de pi que hi ha més avall, baixant-nos per les Molleres, primer per aquest corriol (bosc de pi negre) i desprès per pista (fageda) fins a baix al Gresolet. Quan hi arribem, anem a l'àrea recreativa que hi ha al costat del refugi, on dinem.
Desprès seguim camí per la pista a la dreta, direcció (S) primer i desprès girant a (NE) fins a un punt on ja trobem al davant nostre el corriol, marcat amb color taronja (Cavalls del Vent) per on anem pujant i més amunt tornem a trobar la pista, que també tallem i seguim pel corriol fins a dalt al Coll de Bauma, on tenim els cotxes.



Sortida circular
Distància recorreguda        16,4 Qm.
Desnivell acumulat            1.295 m.
Temps efectiu, caminant     5 h. 39'

Enllaç a la traça   http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=10922660

Enllaç al àlbum de fotos de la Anna
https://plus.google.com/u/0/photos/115466965675225583369/albums/6196644135834735313

Enllaç al àlbum de fotos de Joan
https://drive.google.com/folderview?id=0B1mRjSAhNf7naFluNXZuWXUzakU&usp=sharing

Enllaç al àlbum de fotos de Pau
https://onedrive.live.com/?cid=08d5ceac4168330d&id=8D5CEAC4168330D%2115729&Bsrc=Photomail&Bpub=SDX.Photos&authkey=!AB-wz5PQk2tubv8

Fotos de Pere Millet






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...