20150917

Vilada (Pont de Climent) - Monestir de La Portella - Sant Miquel de les Canals - Vilada

Avui, ens desplacem cap al Berguedà, per tornar a Vilada. Anem fins al Pont de Climent, punt de sortida de la traça.
Passem al altre costat de pont i trobem pal indicador amb les diferents rutes. Seguim la indicada a La Portella, que agafa direcció (S) i va pujant cap al Portell del Ovellar per desprès fer una petita baixada fins trobar la torrentera. Seguim camí i a la dreta, veiem el sender per on farem el retorn. Ara, seguim recte (S) i anem pujant decididament fins al Coll del Tell. Seguim les marques grogues, que ens porten a baixar, per la carena de la Roca de la Veu (un conglomerat de roca) fins a troba una pista, que anirem seguint cap al (S) fins arriba a una cruïlla, on hi ha un pont d'arc. Baixem uns metres, en la nostra direcció (S), fins a trobar un cami que surt a l'esquerra direcció (E) i que ens anirà pujant fins al Monestir de La Portella.
Es tracta d'un monestir benedictí, datat al 1.003. L'església es l'únic element romànic que es manté del conjunt, juntament amb el claustre, en runes. 
Desfem el camí fins a baix a la pista i passem al altre costat, seguint ara direcció (O) per la pista. Veiem una casa molt ben restaurada i camps cuidats on hi ha cavalls. Veiem marques grogues al altre costat de filat i les seguim baixant cap al (S) fins arribar a un altra pista, que seguim a la dreta durant uns 100 m. per desprès agafar un corriol a la dreta, direcció (N) i anem seguint i girant cap al (O) fins arribar can Corrúbies, casa en runes, però on es veuen vestigis d'haver tingut una certa importància.
Retornem a la pista i la seguim cap al (N) durant uns 200 m. per desprès seguir un corriol a l'esquerra, que ens torna a trobar la pista més amunt i la seguim fins arribar a Sant Miquel de les Canals, ermita on hi podem entrar. També hi ha al seu costat una casa habitada, amb bestiar pasturant pel seu voltant.
Tornem a la pista i agafem un corriol que surt per l'esquerra (N), enfilant-se cap a dalt la muntanya. Sobre el mapa, aquest camí es correcte, però hem perdut la traça en algun lloc i com ne hi ha un altre que passa a una cota més baixa de on som, baixem uns metres fins trobar-lo i el seguim fins al Collet de les Corts on passem a l'altra vesant, planejant i desprès baixem de cota uns 25 m. per enfilar la pujada fins al Coll dels Pins.
Des de aquí, ens acostem carenant direcció (N) fins al Serrat de Migdia, amb una molt bona vista a tot el nostre entorn. Entre altres vistes, podem admirar, al (N) Sobrepuny amb el seu perfil característic, al (NO)  la serra del Cadí, Pedraforca i la Serra d’Ensija, al (O) els Rasos de Peguera, al (S) Montserrat i a (E) Saldaguda, al fons els Pirineus i als nostres peus Borredà, Vilada i el Pantà de la Baells.
Desfem camí fins al Collet dels Pins i agafem la baixada cap al (E) i desprès anant girant al (N) i (NE) que ens porta al punt de trobada amb el camí per on hem pujat al matí. Ara ja ens queda desfer camí fins als cotxes.



Sortida circular.
Distància recorreguda     15,7 Qm.      
Desnivell acumulat         1.083 m.
Temps efectiu, caminant  6 h. 33'


Enllaç al àlbum de fotos de Pere


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...