20150326

Els Carcaixells - el Montclar - Sant Grau - Pedralta

Bonica sortida desprès de tanta pluja. El dia ens ha acompanyat per caminar per aquests indrets, sense gens de calor, tot i que hem tingut bon sol.
Arribem per Santa Cristina d'Aro i agafem direcció Solius. La nostra referència es Can Llaurador, on uns metres més enllà, a la cruïlla, deixem els cotxes al costat de la pista.
Comencem a caminar direcció S, seguint la pista durant 1,250 km. on ja trobem a la dreta, el trencant del corriol que ens pujarà cap als Carcaixells. Anem passant el divertit camí equipat per les roques i desprès ens dirigim fins al Montclar, on fem una parada per esmorzar.
Seguim el camí, ara direcció SE, per anar a sortir a la cruïlla del Coll de Sant Baldiri, seguim el camí direcció (S) i al poc, ja trobem l'ermita de Sant Baldiri, que ofereix un estat ruïnós i abandonat. Seguim el camí i anem a sortir a una pista principal. Girem a la dreta, direcció (O) i la seguim fins trobar una bifurcació. Seguim per l'esquerra la pista i més endavant, arribem a un altra cruïlla, on girem a l'esquerra direcció (E).i seguim la pista uns 350 m. per desprès agafar un corriol que surt per la dreta, girant direcció (O) tenim a la vista Sant Grau i el camí va resseguint el perfil de la muntanya. Arribem a Sant Grau i fem una parada de descans.
Seguim ara per la carretera asfaltada, direcció Llagostera durant 1,4 km. i desprès agafem un camí que surt a la dreta de la carretera, es el GR-92, que passa per sota el castell de Montagut, on hi han els repetidors de TV. Anem a buscar un pista més principal que ens porta fins a can Cabanyes, una casa en runes que queda a l'esquerra de la pista. Seguim per la pista uns 300 m. més i la deixem per agafar un camí que surt per l'esquerra i que ens anirà baixant fins a la bifurcació per on hem passat d'anada a Sant Grau. 
Desfem camí fins a la cruïlla per on hem vingut des de Sant Baldiri i ara, seguim la pista per on venim, direcció E. durant 1,5 km. (tenim vista a mar i a sota nostre la urbanització Rosa Mar, per on passa la carretera de Sant Feliu a Tossa) el GR gira  per l'esquerra direcció NO i passa pel menhir del Terme Gros, on fa gir a NE i segueix baixant. 
S'ha d'anar amb compte i tenir la referència d'un coll que tenim a dalt a l'esquerra, perquè el camí per on anem (el GR) segueix, però hem d'estar atents a un corriol que puja per l'esquerra direcció al coll de referència, que es el que seguirem. Una vegada a dalt del coll, seguirem cap a la dreta el camí ens portarà cap Pedralta, on hi ha un pal indicador.Fem parada per dinar.
Desprès del descans acabem de pujar al mirador, per gaudir de tota la vall d'Aro. Desfem camí fins al pal indicador i agafem el camí que baixa per la dreta (SO) i que ens porta a una pista que anirem seguint direcció (N) i que ens portarà, deixant a la dreta la urbanització del club de golf, fins als cotxes.



Sortida circular
Distància recorreguda              22,7 km.
Desnivell acumulat                  864 m.
Temps efectiu, sense parades   6 h. 23'


20150319

Maçanet de Cabrenys: St. Andreu d'Oliveda - St. Miquel de Fontfreda - Mare de Déu del Fau - St. Pere dels Vilars

Fem l'aproximació fins a Maçanet i anem a buscar la pista asfaltada que surt per l'esquerra, indicada cap a Oliveda. Anem seguint aquesta pista fins arribar a l'entrada del càmping Maçanet, on deixem els cotxes.
Seguim la pista caminant cap a Oliveda, on arribem enseguida. A l'entrada, ja trobem el GR 11 que ens ve per la pista de la nostra esquerra. Passem pel davant de Sant Andreu i seguin el GR, pel Coll d'Oliveda i el pont del Cantenys. Des del pont, seguim la pista i aproximadament 1,5 km. desprès, el GR se'n va per la dreta. Natros, encara seguim uns metres més la pista i arribem a Sant Miquel de Fontfreda, on fem una parada per esmorzar.
Seguim el camí passant pel darrera de l'ermita i anem a buscar la pista que passa per sobre. La seguim uns 450 m. i desprès passem per dintre bosc d'alzina uns 100 m. per un camí marcat a mapa, però que no es gaire definit, fins a trobar el GR 11 un altra vegada. El seguim direcció O, passant pel Coll del Rovirós i desprès anem seguint fins arribar al veïnat de la Trilla.
Aquí deixem el GR i seguim direcció N. pel corriol marcat amb color grog, de Itinerànnia. Pugem cap al Coll de la Pinosa i ja veiem l'ermita de la Mare de Déu del Fau. Seguim amunt, i quan som a sota de l'ermita, deixem el PR i pugem pel bosc, per un camí que te un poc de traça, fins a dalt. Des de aquí, les vistes son molt boniques als 360º. 
Baixem direcció NO fins a la Collada del Fau, on retrobem el PR (blanc i verd), que anem seguint, passant pel costat d'un teix monumental, baixant fins a la Font del Bac, on hi ha una alzina monumental. Tornem uns metres fins a la cruïlla i seguim baixant cap al SE seguint també camí de PR fins que fem cap a Sant Pere dels Vilars, on parem per dinar.
Seguim direcció N el camí de Itinerànnia, passant pel davant de Can Fullaraca i passant entre mig d'una sureda centenària. Més avall, teníem previst, seguir una pista que gira al SE, però al entrar-hi veiem que està molt bruta i decidim seguir el camí que portàvem, que va a parar a baix al riu d'Arnera. Passem el pont i ens fiquem per dintre la propietat del Molí de l'Olivet, per escurçar camí, anant a sortir a la carretera asfaltada, per on hem passat amb els cotxes aquest matí. Ara, ja ens queda seguir, passant per sobre el Pont Nou, uns 900 m. fins arribar als cotxes.



Traça circular
Distància recorreguda              17,7 km.                
Desnivell acumulat                  743 m.
Temps efectiu, sense parades   4h. 55'

20150312

Albera: Els Vilars - St. Genís Desprac - St. Martí de Baussitges - Coll de la Dona Morta - Els Vilars

Bonica sortida, acompanyada d'un dia sensacional. Podem dir que es el primer dia d'aquest any que caminem amb calor.
Arribada a Els Vilars, per la carretera de Peralada, Mollet de Peralada i Espolla. Deixem els cotxes al costat de la riera, al arribar a aquest veïnat.
Comencem a caminar, pujant per les cases del poblat i quan la pista gira direcció N, sortint del poble, la deixem, baixant direcció E. seguint un corriol que ens baixarà fins a la riera dels Vilars, que anirem seguint fins a un punt on hi ha una fita de pedres, on deixem aquest corriol i agafem un altre que ens torna a apropar a la riera. En cas que ens passem aquesta fita i seguim el corriol, tampoc es problema, perquè va a sortir a la mateixa pista que el que hem agafat, però un centenar de metres més enrere.
Sortim a la pista, al costat d'una font. On ens re agrupem i seguim ara per la pista, direcció NE, durant uns 500 m. Desprès agafem un corriol que surt per l'esquerra de la pista i comencem a pujar cap al Puig Baleguer. A baix a la vall, es veu la carretera que va a mas Pils i coll de Banyuls i la masia de la Corbera, una propietat, per on vàrem passar a un altra sortida per aquesta zona. 
Quan arribem al puig, el camí passa al altra vesant direcció O i comença a baixar cap a la riera i ermita de Sant Genís, on fem una parada per esmorzar.
Desprès, seguim el camí que puja per l'altre costat de la riera direcció N durant uns 800 m., on trobem una fita i un corriol que surt per l'esquerra de la pista i que va pujant pel mig del bosc d'alzines. Aquest corriol, ens estalvia d'anar seguint tota la pista fins a St. Martí. Al principi està molt ben definit, però tal como anem pujant, de vegades es perdedor, cal estar acostumat a seguir vells corriols de bosc. Finalment, ens porta fins a dalt a una pista, que seguim cap a la dreta, direcció N. i ens porta a l'ermita de Sant Martí de Baussitges.
Tornem a la pista i pugem per dintre bosc, direcció O., sense cap camí definit, per anar a trobar un altra pista que hi ha a sobre. Quan la trobem, anem seguint-la planejant, fent una llarga ziga-zaga, per desprès començar a pujar direcció O., fins al coll de la Dona Morta, punt més alt de la sortida. Des de aquí ja tenim a la vista el castell de Requesens, al fons el Basegoda i a la dreta del castell, la serra de l'Albera.
Des de aquest lloc i desprès d'un breu descans ens dirigim, baixant direcció SO. fins a trobar el GR, que anirem seguint, passant a la vora del puig del Mig i desprès anem baixant per pista, seguint primer direcció O. per anar girant cap al SE. i baixar fins al pla de la Font de la Verna (sense aigua), lloc on ens parem a dinar.
Seguim camí direcció E. planejant fins al coll de l'Esparreguera i seguint aquesta pista, que ja gira direcció S. i ens baixa fins als Vilars, on tenim els cotxes



Sortida circular
Distància recorreguda               18,8 km.
Desnivell acumulat                   780 m.
Temps efectiu, sense parades    5 h. 23'


Enllaç al àlbum de fotos de Joan


20150307

Colla l'Isard: Nocturna amb lluna plena, per veure la sortida del sol a dalt del Bastiments.

Planificada per la colla L'Isard, avui en ajuntem 10 caminants que sortim de Bescanó a les 2 de la matinada, per desplaçar-nos a Vallter.
Quan arribem, la temperatura es de 6º positius i decidim de començar a caminar des del primer aparcament que es troba pujant cap a les instil·lacions.
Comencem a caminar per la pista habilitada per a pujar caminant cap al refugi, i amb la lluna plena que podem gaudir, no ens cal ni enllumenar amb els frontals.La neu està be per trepitjar-la amb els grampons. Anem pujant i passem a la vora del refugi d'Ulldeter i seguim per la pista que ens porta al peu del coll de la Marrana. Com des de baix, no distingim si hi ha voladís de neu, ens arrimem pujant al costat del Gra de Fajol. D'aquesta manera, pugem a dalt sense cap risc.
A dalt, el vent bufa amb més intensitat, uns 25 km./h. que fa aguditzar la sensació de fred. Es qüestió de abrigar-se i enfilem cap al Bastiments. Aquí fins a mitja pujada, anem seguint pel llom de la muntanya, per desprès anar fent llaçades de uns 50 m. cap a la dreta i anem a arribar a dalt, per on hi ha la creu.
Des de aquí es on veiem l'espectacle de dia: la sortida del sol. Realment bonic el color taronja que ens permet veure ja perfectament tot el nostre entorn i a la llunyania, fins a Montserrat i la costa del golf de Roses. En un moment comença a pujar el sol, primer una mica i desprès poc a poc amb tota la seva plenitud, ja enlluernant-nos totalment.
Arribem fins al cim i on està el piolet. Allí les ratxes de vent son molt fortes i gairebé et tiren al terra. Així que desprès de les fotos, comencem a baixar ràpidament cap al coll de la Marrana i quan ja som a baix del coll fem una parada, amb més tranquil·litat i sense la pressió del vent, per fer un petit pica pica de galetes, xocolata i cava, per celebrar l'aniversari de la companya Núria.
Desfem el camí fins als cotxes i desprès de endreçar-ho tot, baixem fins a Llanars, on fem un esmorzar/dinar, abans de tornar cap a casa.
Ha estat una diada molt bonica, on només ha estat fora de lloc el vent, que a la part alta era desagradable i augmentava la sensació de fred.



Sortida d'anada i tornada pel mateix lloc.
Distància recorreguda                       9,9 km.                  
Desnivell acumulat                            947 m
Temps efectiu, sense parades            4 h. 20'


Enllaç al àlbum de fotos de Pere

Enllaç a la plana web de la Colla l'Isard     http://www.collaisard.cat/

20150305

Santa Barbara, des de Anglès

Bonica diada la de avui. El que ens ha sobrat es la tramuntana que bufava. 
Hem fet una matinal molt interessant, pels voltants de Anglès i desprès hem completat amb una menjada de calçots i carn rostida, a la finca del nostres company, Joan.
Sortim de Anglès, pel final del carrer Avinguda. Floricel, on hem deixat els cotxes. Seguim la pista asfaltada, que surt cap a la dreta, que va cap a Can Valls. Anem seguint a munt i la pista passa a ser de terra. Passem a la vora de Can Figueres, on ja anem seguint corriol direcció O. que ens puja a trobar el camí marcat com a GR, que ve de Anglès. Aquí el corriol va tallant la pista, sempre direcció SO i més amunt girant a S, i que ja seguirem fins a dalt a l'ermita.
Fem el descans, esmorzem i aprofitant que el fort vent ens ha netejat tot el que pugui entorpir la visual, tenim unes vistes molt boniques, fins al Pedraforca, Pirineu, Mediterrani i tota la plana del Gironès.
Comencem a baixar, direcció S. pel camí, que desprès gira cap al E. baixant gairebé tot pista, que va direcció a Sant Martí Sapresa, fins a un punt, desprès de passar sota els cables de electricitat , on la deixem molt a la vora de una segona línia elèctrica, girant a NO, cap a la nostra esquerra. A partir de aquí anem seguint aquesta pista que gira desprès al NE i ens portarà a Sant Amand, un altra bonica ermita desconeguda per a quasi tots els que no som d'Anglès. A partir de aquí, el camí sempre direcció N. ens va portant a la vora de les mines del Sant Pare, fins a Anglès.
Avui, no s'acaba aquí el dia. Ara agafem els cotxes i anem a la finca de Joan, on muntem una bona fogaina i a rostir els calçots i la carn. Desprès, ens entaulem i a gaudir d'una bona menjada, on tot estava molt bo. La nostra companya, que avui no ha pogut venir, la Conxi, a més de fer la compra dels calçots, ens ha preparat les salses (molt bones) i una coca de ratafia, que estava per llepar-se els dits. Gràcies, Conxi!
Molt bona diada i en molt bona companyia!



Sortida circular
Distància recorreguda                 14,1 km.  
Desnivell acumulat                      687 m.             
Temps efectiu, sense parades      3 h. 25'




BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...