20160121

volta al Martanyà.

Bonica sortida al Martanyà. Avui, hem gestionat amb l'Ajuntament de Montagut, el permís per poder entrar amb els cotxes fins al Pla de la Muntada, amb el que ens estalviem una bona caminada per la pista cap a Sadernes.
Sortim des de la zona d'aparcament i travessant el riu, seguim el camí a Sant Aniol. Al cap d'uns 500 m. veiem a la nostra dreta, el camí per on baixarem. Seguim el nostre camí i a uns 430 m. més endavant, hi ha una petita fita i un corriol al que cal estar molt atents, que s'enfila a la dreta del camí.
Comencem a pujar i el primer tram no està gaire net. Hi ha força rinxols i el camí empinat (es guanyen 200 m. en 700 de recorregut). Seguim pujant direcció est, pel camí que passa a prop la casa en runes, de La Llosa i uns 350 m. més endavant, el camí seguiria cap al roure de Can Agustí, però natros girem a l'esquerra direcció nord-oest, pel corriol que ens anirà pujant a la vora del cingle Trencat fins a un punt, bastant més amunt, on trobem un filat. El camí segueix, però aquí fem un gir a la dreta (E) pujant pel costat del filat de cara a la paret de pedra, que trobem més amunt. Segueix per una canal dreta, per arribar a un coll, on seguim a la dreta senyals de color vermell pintades als arbres, i que ens acosten fins al cim del Martanyà.
Desfem camí fins a  la part baixa de la canal, on hi ha la paret de roca. Seguim pel costat la paret donant-li la volta i el camí segueix direcció (E) Hi trobem marques color blau. Es un camí que volem agafar per anar cap al Coll Roig. Es passa molt prop de la cinglera i no està en massa bon estat, per ser una zona molt humida, amb perill de ralliscades.
Aconsello, que quan desfem el camí del Martanyà, només en baixar al pla, surt un corriol direcció (N) i desprès girant a (NE), que va cap a can Agustí de Riu, i passa a la vora de la Pedra Dreta. Es millor agafar aquest camí i a l'altura de la Pedra Dreta, hi ha un camí amb marques blaves, que puja a ma esquerra i permet passar al altra vesant.
Natros finalment, com hem tardat més del previst en arribar a l'altura de la Pedra Dreta pel camí per on hem anat, hem pres la decisió de desistir de baixar fins al coll Roig i hem saltat al altra vesant, per aquest camí marcat amb color blau que he explicat, i seguit baixant pel camí que va a Can Agustí de Riu per les Estunes, direcció (S), fins al roure monumental, on hem fet parada per dinar.
Desprès, hem seguit el camí de baixada cap al oest, passant per les Marrades i a tocar a can Ferriol, ja trobem la pista, que ens acaba de baixar al camí de Sant Aniol, que desfem fins als cotxes.



Sortida circular
Distància recorreguda       11,6 km.
Desnivell acumulat             797 m.
Temps efectiu, caminant    5 h.

Enllaç a la traça       http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=12026814

Enllaç a la foto de Isabel:     https://goo.gl/photos/XbT4ZBt3WPtdsjt56

Enllaç al àlbum de fotos de Joan    
https://drive.google.com/folderview?id=0B1mRjSAhNf7nb3BrVUI2R3lGUDg&usp=sharing

Enllaç al àlbum de fotos de Jordi
https://drive.google.com/folderview?id=0B-jEHAz5MVqPLTlyb3M2ZzBLT0k&usp=sharing_eid&ts=56b1dbaf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...