20160306

St. Climent d'Amer: Volta pels cingles de Sant Roc i ermites.Sortida circular

Sortida programada per la Colla l'Isard. 
Avui, compartim diada 14 companys de la Colla, entre ells un bon nou fitxatge, es l'Aniol, i guiats per Joan Costa. Una molt bonica sortida per aquest paisatge tant proper i a la vegada, força desconegut per molts caminants. Les vistes, son espectaculars, Girona, Llorà, Bescanó, Amer. El Far, Santa Barbara, Puig d'Afrau, la vall del riu Brugent, la cinglera de Sant Brígida, Sant Grau, la vall del Llémena, cingles de Rocafesa, Rocacorba, Finestres i Puigsallança. Hem tingut molta sort amb el temps, ja que ha fet els ruixats pronosticats, però no ens en ha tocat cap de fort. Simplement, hem aguantat unes poques gotellades d'aigua-neu.

Deixem els cotxes a la vora de Sant Climent d'Amer. Caminem per la carretera i passem a la vora del poblet, continuem fins a trobar el camí de Can Puig, que seguim uns 20 m. i desprès trenquem a l'esquerra seguint un corriol que ens va pujant direcció (NO) fins a trobar la pista-carretera (te trams de terra i asfalt), que travessa la serralada cap a la vall del Llémena. La seguim, pujant durant quasi 650 m. i arribem a un punt on a dreta i esquerra de la carretera hi ha espai per deixar-hi cotxes. En aquest punt, girem a l'esquerra i agafem un camí que va marcat en color vermell i que ens va pujant direcció (SO) i desprès (NO) fins arribar a un pla on ens desplacem uns metres cap a la cinglera, per poder gaudir d'una bona vista. Retornem i seguim pujant fins la cota 496, per desprès anar baixant fins arribar a una cruïlla, on trobem un corriol que va a dreta i esquerra. Girem a l'esquerra (N), i baixem uns metres fins a trobar una cruïlla, que creuem (N) i comencem a pujar sempre seguint aquesta direcció, fins que arribem als Tres Rocs, lloc on fem una petita parada. 
Seguim el camí i anem a sortir un altra vegada a la carretera, que seguim uns 330 m., per continuar per una pista que surt a la dreta que es la que va a Puig d'Elena. Anem seguint-la durant un kilòmetre, i a un pla molt obert, ens desviem cap a l'esquerra a buscar un corriol (va en paral·lel a la pista, deixant-la a la nostra dreta) que ens porta directament a l'ermita de la Mare de Déu de Puig d'Elena. Seguint la pista, també s'hi arriba a l'ermita.
Continuem pel camí que segueix a la cara nord de l'ermita i que va baixant direcció (E), per un terreny que quan el terra es moll, es molt enfangat i relliscós, fins arribar a una cruïlla on hi ha una petita bassa. Hi ha un pal indicador, que direcciona a les ermites. Seguim direcció est, per un camí empedrat i marcat de color grog, i va girant cap al (SE) buscant la cinglera del costat del vall del Llémena, fins a trobar el camí que puja des de Can Pere Puig. A partir d'aquí el camí va marcat amb color grog i blau fins a l'ermita de San Roc. Hi arribem i gaudim de l'esplèndida vista que ens ofereix.
Seguim el camí que fa la volta a la cinglera i agafem la baixada cap al oest (marca groga i vermella), gaudint d'algun mirador més a ran de cinglera. Trobem la cruïlla que baixa direcció sud cap a can l'Arimany. Natros, seguim baixant cap al oest (marca groga) per un camí que va per sobre la cinglera i ens porta seguint el seu perfil en paral·lel fins al fons per on va la riera de Sant Climent (ara, seca) i comencem a pujar al altre costat direcció al oest per girar ràpidament a sud per on anem planejant fins a trobar una cruïlla on seguim cap al oest fins a trobar la carretera, al punt on tanquem el cercle. Ara, ja només ens queda desfer camí fins a baix a Sant Climent, on tenim els cotxes.


Sortida circular
Distància                            14,2 km.
Desnivell acumulat            547 m.
Temps efectiu, caminant   4 h. 8'

Enllaç a la traça            http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=12494269





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...