20160901

Fontlletera i Balandrau, per Tregurà

Avui, com tenim la sortida cap als Alps aquest proper dissabte, decidim de fer la pujada al Balandrau per la seva cara més accessible i per fer un poc més de treball, ens arribarem fins al Fontlletera.
Aproximació per Tregurà, pujant amb els cotxes mes amunt fins a trobar la pista a Fontlletera, barrada per un pas tancat. Deixem els cotxes a la pista.
Comencem a pujar pel camí, passant a sota el Castell dels Moros, a la nostra dreta. Arribem a la Collada de Fontlletera, on hi ha la basa. Seguim pujant i quan som a la cota 2.150, pugem per la nostra dreta, deixant la pista, en direcció nord, per la Gallinassa, seguint el llom de la muntanya fins a dalt el pic de Fontlletera. Baixem direcció (SO) fins al Coll de Tres Pics i seguint la mateixa direcció, comencem a pujar fins al Tres Pics, per arribar finalment al cim del Balandrau.
Desfem uns metres del camí i abans d'arribar al Tres Pics, deixem el sender i tirem cap a la dreta, anant a buscar la conca on es recull l'aigua de pluja i de desglaç, que baixa força dreta per la Coma de Fontlletera, Ens desviem per la part dreta de la conca, per no trobar tants de baixants d'aigua com hi ha pel costat esquerre i tenint a la vista la pista de Tregurà, camp traves, però sense cap dificultat, perquè tot es herbat, anem a buscar la pista, i anem seguint-la a l'esquerra fins a trobar els cotxes.



Sortida circular
Distància recorreguda        10,7 km.
Desnivell acumulat             827 m.
Temps efectiu, caminant    3 h. 44'

Enllaç a la traça        http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=14599347

Enllaç a les fotos de Eduard         https://goo.gl/photos/mYCCd6UQkDfkURLH7

Enllaç a fotos de Joan  
https://drive.google.com/folderview?id=0B1mRjSAhNf7nQjBFdmxKQlpkU3M&usp=sharing

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...