20160915

França: Els Peric, des de la Balmeta (Els Angles)

Desprès de un any d'espera, aquesta dijous tornem a provar de fer els Peric. La previsió, aquesta vegada es més bona i només hem de tenir amb compte el vent i el fred. Fem viatge de un dia, sortint des de Girona. 
Passant per dintre la població de Els Angles, al carrer de mes amunt, agafem la pista que ens portarà fins al punt de sortida.
Comencem a caminar per la pista, seguint les marques grogues i als pocs metres, ja veiem una senyal que ens marca un gir a la dreta, per un lloc on hi ha aiguamolls.
El sender, no te pèrdua. i es segueix sense cap dificultat. Va pujant i més amunt, passem pel costat del estany de la Balmeta, que deixem a la nostra dreta. Continuant pujant fins a la cabana de la Balmeta. Aquí, el terreny, fa un pla, amb una cruïlla de camins.
Seguin la direcció sud oest, aniríem a parar al estany de les Bouillouses. Un altre, de molt evident, direcció nord, que es per on fem intenció de tornar. Un altre, direcció nord oest, que es el que agafarem, encara que al principi anàvem cap a Bouillouses. Rectifiques i ja veiem fites que ens portaran cap al estany de la Llosa. Desprès, pujant per la coma de la Llosa, anirem a parar al coll del Peric. Aquí, fem un breu descans, i comencem a enfilar cap a dalt el puig Peric. Arribem a dalt i desprès de fotos i contemplació del entorn. Des de aquest balcó, la vista es impressionant, podem veure el Carlit, Puig de la Portella Gran, Coma d'Or, Roc Blanc, Serra de Madres, Canigó. També els estanys de Bouillouses, Camporells, Matamala i d'altres. Desprès, desfem camí fins al coll i fem la pujada al Petit Peric.
La baixada, la fem per la vesant sud, des del mateix cim, seguin les fites plantades, que ens fan desfer el desnivell molt ràpidament. Quan som a baix, busquem una zona on no hi bufi molt el vent i ens parem per dinar. Com el vent ha anat augmentant la intensitat, ja no anem a buscar el camí de tornada, que passa pel estany de l'Ànec. El que fem es anar per l'herbat, trencant entre els dos camins, el de pujada i el que pensàvem tornar i finalment anem a parar un altra vegada a la cabana de la Balmeta, des d'on desfem camí fins als cotxes.


Sortida circular
Distància recorreguda         15,8 km
Desnivell acumulat             979 m.
Temps efectiu caminant      5 h. 45'

Enllaç a la traça           http://es.wikiloc.com/wikilo'c/view.do?id=14803090

Àlbums de fotos:

Joan: 
https://drive.google.com/drive/folders/0B1mRjSAhNf7ncWl5a0c0SE5lV1k?usp=sharing

Eduard:   https://goo.gl/photos/NSttu2x6gyPTXLzz5

Jordi: https://drive.google.com/drive/folders/0B-jEHAz5MVqPMnRpdzhQd1Rwb0k





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...