20160929

Travessa Viladrau a Matagalls per coll d'Ordials i baixada a coll de bordoriol

Punt de sortida, carretera de Viladrau a Seva. Desprès de 1,5 km. arribem al aparcament del Restaurant La Solana de Molins, on deixem els cotxes.
Sortim des del mateix aparcament, girant i baixant a l'esquerra i passem per una portalada. Seguim un bon tros per la pista, fins que trobem un pal indicador cap a l'Erola i trenquem a l'esquerra. Anem seguint sempre els pals amb la indicació cap a l'ermita i arribem a can Bosc. Passem pel davant la font de la casa i un tros més endavant i abans d'arribar a l'ermita, trenquem a l'esquerra, pel que era l'antic camí de pujada cap als castanyers. Ara, està tancat per un filat, que sobrepassem. El sender, ens va portant, direcció sud-est fins a trobar el torrent de l'Erola. Aquí el sender es més evident i va pujant entre els castanyers centenaris. Quan arribem a la cota 1.090 anem a sortir a un sender que hem de seguir a la dreta i ens portarà al Pla de Malataup, on fem parada.
Desprès del descans seguim pujant direcció (SO) per un sender evident. Ens equivoquem al seguir el camí massa estona, ja que des de quasi la sortida, havíem de pujar direcció sud. Més amunt hem de rectificar i anar a trobar el camí amb marques en forma de T vermelles, que anem seguin i va fent llaçades entre la fageda, guanyant ràpidament alçada. Anem a parar al coll d'Ordials.
Aquí, agafem el sender que puja direcció (SE) entre la fageda i que ens porta a dalt la serra dels Salaverds. Des de aquí ja es veu perfectament la creu de Matagalls. En lloc de seguir el camí per la carena de la serra, baixem per la valleta i anem a buscar la font dels Cims, on fem un descans. Desprès, ja acabem de pujar al cim.
La baixada, la fem direcció (SE) fins al Coll Pregón, on agafem un sender indicat a coll Bordoriol, que baixa de forma decidida entre la fageda, direcció nord. Arribem a la font dels Mosquits, que visitem i desprès seguim la baixada fins a la font de Llops, on parem per dinar.
Desprès, seguim la pista que ens portarà planejant fins al oratori de Coll de Joan i seguint direcció nord, passem pel costat del corral de la Vila i anem a sortir a la carretera de Santa Fe, al coll Bordoriol, on hem deixat un cotxe.



Sortida NO CIRCULAR
Distància recorreguda          13,5 km.
Desnivell acumulat                1.016 m.
Temps efectiu, caminant       4 H. 51'

Enllaç a la traça     http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=14940953

Àlbums de fotos:

Eduard          https://goo.gl/photos/iFt7pq2xXCXxCgCR6

Jordi: https://drive.google.com/drive/folders/0B-jEHAz5MVqPeFZ2TTV3b2N6cTg



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...