20161201

Volta pel Bestracà i Vall d'Hortmoier, des de Oix

Aquest dijous, decidim de tornar a caminar per la zona de Oix, que fa temps que no hi estem. Ens ajuntem 16 Caminants i el dia encara que fa fred, està amb un bon sol i seré, ideal per caminar.
Sortim pel carrer principal fins a la part alta del poble, per trencar cap a l'esquerra fins trobar un pal indicador que marca un GR 1, que segueix direcció oest i direcció nord PR cap a Beget i Hostal de la Vall del Bac.
Natros seguim pel camí PR marcat amb grog que surt direcció nord i comencem a pujar per l'antiga pista que va cap al Peirer. Anem fent dreceres, sempre seguint el PR fins arribar a la carretera de Oix a Beget, que travessem. Passem a la vora del Peirer i seguim la pista fins al Coll de Bestracà. Aquí deixem el PR i trenquem a la dreta, cap a Sant Andreu de Bestracà.
Seguim pujant per la part de darrere l'església, direcció nord, seguint les fites de pedres i marques de color blau que anem trobant.  Quan ja som a dalt la carena, seguim marques vermelles pintades a les roques, girant cap a l'esquerra, fins a dalt al Puig de Bestracà on fem una parada per esmorzar, a la vora de les restes del castell de Bestracà i l'ermita de Sant Julià.
Comencem a baixar per la part de darrere, direcció nord oest i desprès girem cap al oest, per la tartera i seguint pintades de color blau, fins a tocar la Portella, on trobem el camí de pujada des d'Hortmoier, que seguim fins a les Feixanes, on trobem el GR11 i l'anem seguint, primer direcció sud i desprès direcció est. Desprès de passar per la Font de Coll Joell, a uns 250 m. trobem un camí que surt a la nostra esquerra que baixa a la riera de Beget. L'agafem, amb intenció de creuar el riu per anar a Plansesilles i desprès a l'ermita de Sant Miquel d'Hortmoier, però ens trobem que hi baixa força aigua i no el creuem.
Desfem camí fins al GR 11 i el seguim direcció est. Al proper desviament cap al riu, ho tornem a intentar per passar cap als roures, però el problema segueix i també girem i seguim ja pel GR fins a la Palanca del Samsó, on el deixem i seguim per PR cap al Pont Trencat, Pla de les Guillasses, Can Pei i Oix.



Sortida circular
Distància recorreguda         16,7 km. 
Desnivell acumulat               782 m.
Temps efectiu, caminant      5 H. 15'

Enllaç a la traça    http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=15678057

Àlbums de fotos, enllaços:
Joan  
https://drive.google.com/drive/folders/0B1mRjSAhNf7nQm4wUEVnV29jcWM?usp=sharing

Albert      https://plus.google.com/collection/YKRsME

Jordi  https://drive.google.com/drive/folders/0B-jEHAz5MVqPU3hneWhQazlBZ1k






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...