20170119

Una volta per la Garrotxa volcànica: St. Miquel de Sacot

Aquesta setmana de fred intens, ens ha fet pensar amb aquest indret tant bonic de la Garrotxa, per preparar una bonica volta per la zona volcànica.
Deixem els cotxes a Sant Miquel de Sacot, església romànica reconstruïda al S XVIII i comencem a caminar direcció oest, per la pista asfaltada i a uns 95 m. ja la deixem, girant cap a l'esquerra, pel camí que passa pel Castell de Sacot i alguna casa més de la zona. Volíem pujar per una traça que hi ha al mapa Alpina, que puja cap a la dreta, però no la sabem veure, així que seguim per la pista i més endavant ja trobem el pujant, per la dreta i marcat de color grog, cap al Castell de Colltort. Pugem fins a la Collada i girem a la dreta, per arribar-nos al Castell. Gaudim de la vista i tornem a la Collada, per seguir direcció est fins al Collet de Fontpobra, per on començarem a baixar direcció a la Font.
Abans d'arribar-hi però, decidim de pujar fins a la Penya Peguera, per esmorzar al sol i poder gaudir de la bonica vista que hi ha de tota la vall de la Fageda i volcans.
Desprès, desfem camí i de seguida trobem baixant, la Fontpobra. Continuem baixant per la pista i quan som a baix, passem a vora la casa Bassols, per més endavant girar a la dreta, seguint el camí indicat cap al volcà de Sta. Margarida, on hi baixem fins a l'ermita. Passem fins al altre costat, per pujar seguint el camí i quan som un altre cop a dalt del con, seguim cap a la dreta, baixant cap a can Caselles. Seguint per la pista, trobem una cruïlla i agafem a l'esquerra un camí amb tanca metàl·lica, per on passem per anar a trobar la carretera de Santa Pau, que travessem i seguint per la dreta, anem cap al itinerari 15, direcció al volcà Croscat on hi ha un punt d'informació. La guia d'aquest lloc es diu Gemma i ens fa una explicació geològica del lloc, per desprès seguir un itinerari per dintre el volcà.
Desfem camí i quan hem fet uns 300 m. des de la casa, agafem cap a la dreta un corriol que s'enfila fent llaçades fins al cim del volcà Croscat, des d'on tenim vista al lloc que hem estat visitant per baix. Seguint el corriol direcció oest, comencem a fer una baixada de forta pendent. Quan arribem a baix, girem cap a l'esquerra per un camí que ens porta fins a cal Pagès, on girem cap a la dreta, direcció nord. Més endavant, trobem un camí que surt cap a l'esquerra i el seguim direcció oest. Tenim a prop un altra vegada la carretera i ens acostem fins al aparcament del Parc, on hi ha els carruatges que passegen per dintre. Passem al altre costat de la carretera, per sota i fem una parada per dinar.
Desprès, seguim per dintre la Fageda, primer direcció sud-oest i desprès sud-est, pels molts camins que la passegen. La nostra referència, es la Cooperativa La Fageda, i si pot arribar per diferents llocs. Quan hi som a la vora, ja agafem el GR 2 que ens hi porta. Entrem, però just quan tanquen la instal·lació per canvi de torn. Així que tornem a sortir i seguim cap a la dreta el GR fins a la casa rural, el Prat de la Plaça. Seguim pel GR, ara direcció est, que ens anirà pujant fins a Sant Miquel, on tenim els cotxes.



Sortida circular
Recorregut             18,1 km.
Desnivell               748 m.
temps caminant        5 h. 36'


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...