20170330

Coll d'Uria - Camí Ral - Serra del Mateus- Aiats - Coll d'Uria

Una bonica caminada per la Garrotxa i Collsacabra.
Sortim des del Coll d'Uría, pel camí que va pujant direcció oest fins al Pla de Gratallops. Quan som al Pla, a la dreta del camí veiem una fita i una traça de camí no molt definit al principi, que surt direcció (SO); el seguim i aviat ja es defineix millor. Anem baixant cap al Clot de la Teuleria, rierol que baixa sec, on el camí gira a (NO) i segueix baixant cap al rec de la Torrentera i aviat ja sortim al Camí Ral, a la Pixanera dels Matxos.
Ara, seguim el Camí Ral, de pujada cap a les Marrades i la font del mateix nom. Desprès, ens acostem a veure l'esquei del Grau, per tornar al camí i seguir, passant a la vora de la casa del Grau. Anem seguint aquest camí indicat com de Vic a Olot, passem el pont del Hostalot i a la vora de La Serra (casa rural) per anar pujant i sortir al GR 2 que coincideix amb el Camí Ral i seguim direcció oest, fins al Pla Bertajol. 
Des de aquí, seguim pel GR, direcció nord, durant uns 450 m. per desprès agafar un corriol que surt a l'esquerra i que va pujant decididament per anar a sortir al coll de la Bastida. Ens arribem fins al Puig de la Bastida, per gaudir de la bona vista que hi ha. Retornem al coll i seguim direcció sud cap a dalt els Aiats. Avui, des del mirador hi ha una molt bona vista a tot l'entorn.
Seguim el camí (NO) fins a les cabanes d'Aiats i comencem a baixar per l'Escaleta, fins a baix la casa Aiats, on seguim direcció sud un camí que desprès gira cap al est, per sota els Aiats i ens dirigim a Sant Gil i la impresionant casa Comajoan. Tornem a agafar el Camí Ral, que seguim fins al Pla Bertajol. Desfem camí pel Camí Ral i GR fins al Grau Xic i ara, seguim pel GR direcció est, fins al Collet de Pixanúvies, on el deixem, per agafar a la nostra esquerra un camí que ens portarà a la carretera i al Mas el Coll (restaurant). Passem pel camí que baixa direcció est, pel mig les cases i va a pujar al coll de Roques Estretes, on girem a l'esquerra (nord) i comencem a baixar pel camí que ens retorna al Pla de Gratallops, on ja desfem camí fins al Coll d'Uría.



Sortida circular
Distància recorreguda       21,3 km.
Desnivell acumulat           1.009 m.
Temps efectiu, caminant    7 h. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...