20170302

Volta per la Serra del Obac

Aquest dijous, l'amic Jordi, ens ha preparat una bonica ruta per la Serra del Obac. Es una zona, on el millor es portar una traça carregada al gps, per la gran quantitat de camins que hi ha, o anar amb un bon guia, com natros hem fet avui.
Dit això, intentaré explicar el recorregut que hem fet. Sortida des de la zona d'aparcament a la BV-1221, anomenada Alzina del Sal·lari i anem pujant direcció (SO) per anar fins al Coll de les Tres Creus o de La Pola. Girem al primer camí a l'esquerra, direcció sud (no el GR) i un poc més endavant, fem una baixada per un camí a l'esquerra, per anar a veure un avenc que hi ha. Tornem a pujar i recuperem el camí que ens puja al Castellsapera i Queixal del Porc. Desfem, baixant un altra vegada al camí i passant per sota el Queixal planejant i desprès agafem un sender  a l'esquerra (SE). pel que anem a buscar el Collet Estret. Aquí hem d'agafar el segon sender que surt a la dreta, direcció (SO) que ens porta al Tossal de l'Àliga, passant primer pel pou de glaç del Estepar. Seguim direcció (SO) cap al Turó de la Mamella i anem baixant fins a la casa del Obac Vell. (Només en queden les restes de diferents construccions i murs del antic mas. Queda dempeus una torre, la capella i diversos arcs. Aquest mas tenia importància estratègica pel pas del camí del Correu Reial).
Desfem un tros de camí i seguim ara, direcció (NE) el sender SL C-63, que ens durà primer a un altre pou de glaç i desprès a la Font de la Portella. Continuarem cap a la dreta (NE) pel camí de La Canal de Mura, que acaba girant primer a nord i desprès al oest i sud, per arribar-nos fins a la Roca Salvatge. Desfem camí i anem cap a l'esquerra (O), més endavant ja trobem el GR 5 que seguim, passant pel Collet del Forn Gran, per anar fins al Paller de Tot l'Any. Desfem camí i ara seguim el GR cap al est primer i desprès cap a (NE) per anar un altra vegada a  al Coll de les Tres Creus. Aquí, deixem el GR i agafem un camí per l'esquerra (O), i anant resseguint la paret de roca, passem per el Setrill, la Porquerissa, la Font de la Pola, el Gendarme i desprès deixem el camí, per baixar a l'esquerra (SO) i desprès tombar cap a la dreta en direcció oest, per tornar a girar més endavant cap al (NE) i anar cap a la paret de roca, on parem a dinar.
Seguim el camí que ens portarà al Coll de Tanca i seguint cap al (NE) tornem a trobar-nos el GR 5 que seguim fins al Coll de Boix. Uns metres més enllà, es troba l'Alzina Bonica, que anem a vere. Desfem camí fins al Coll i agafem el que baixa cal al (SE) i anem fins a la Font dels Traginers, per seguir baixant cap al sud, fins a sortir al aparcament on tenim els cotxes. Molt bonica sortida, per una zona desconeguda.



Distància caminada   17,2 km.
Desnivell acumulat    712 m.
Temps caminant       6 h. 15'

Enllaç a la traça     https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=16645333

Àlbums de fotos:
Joan https://drive.google.com/drive/folders/0B234NxZbuUkYNlYtLWpoQmxUbG8?usp=sharing

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...