20170408

Garrotxa: de Vall d'Hortmoier a Pic de les Bruixes, per camins de cingleres.

Sortida amb els companys de Centpeus. Exigent pel seu recorregut i desnivell, però totalment compensat amb escreix per la bellesa de la Garrotxa en el seu estat verge.
Passem amb els 4 x 4 des de Oix, pel pont trencat, cap a la Vall d'Hortmoier (pista en mal estat), i els deixem a un petit aparcament que hi ha a la vora del camí a la Palanca del Samsó. Aquesta ruta, no es recomanable de fer si no es porta traça de gps, per la seva dificultat a seguir camins perduts i sense marcar, principalment al camí de retorn cap a la Vall.
Sortim caminant per la pista, direcció NO per GR fins a la desviació a Plansesilles, que el deixem per baixar cap al riu, que travessem amb alguna petita remullada de peus. Seguim cap als roures del Rei i desprès al Casot i Sant Miquel d'Hortmoier. Aquí, ja enfilem un camí que va pujant direcció nord, primer amb marques blanques i verdes i també algun punt blau. Quan estem per la quota 525 aproximadament, el camí fa un gir cap al est i a uns 100 m., per l'esquerra, s'enfila un corriol que el seguirem. Està marcat amb ocre i blanc i quan hem pujat uns 60 m. ens desviem uns metres a la nostra dreta per anar fins a un mirador natural de la Vall. Continuem planejant cap a nord i quan som al cingle de Migdia, anem a veure la Cova del Toll i seguim pujant cap a la Feixassa, travessant la riera seca del Toll, una vegada a dalt tenim un altre mirador privilegiat. Ara, seguim el camí (NE) per sota el cingle de les Gralles i pujar-hi pel Clot de cal Beltre, on girem cap al oest, planejant cap a Meians.
Desprès de fer un descans, aprofitant per xerrar amb els seus habitants seguim camí, primer pujant per mig del camp (NE) per anar a trobar el sender que va pujant cap al est per anar al Pujant de la Guilla primer i desprès, al Pujant Gros del Pla de la Vaca. Quan som a dalt, el camí va planejant i girant a nord i oest, per desprès tornar a girar cap a nord i seguir pujant, amb el Pic de les Bruixes a la vista, cap a la Font del Met. Girem a la dreta i anem pujant, optant finalment per tirar pel dret fora de camí per anar a buscar la carena i acabar de fer cim, on aprofitem per contemplar la meravella de paisatge que se'ns ofereix i dinar.
La baixada, la fem direcció (SE) fins al Coll de Sant Marc i a partir de aqui seguim camins on només hi trobem alguna fita i a la part de més avall alguna pintada. Des del Coll de Sant Marc, agafem el camí que baixa cap al sud, per sota del Puig de Sant Marc, passem a la vora del Coll del Arç fins al Pla Llarg, on girem al oest primer i desprès a sud, per anar al Pla Baladre. Aquí i fora del camí marcat al Alpina, baixem per un sender(SO) que ens porta a trobar el camí bo (pintura groga) fins a la Font dels Soms, on hi ha unes banyeres plenes d'aigua. Seguim baixant cap a sud per anar a parar a Els Soms (en runes). Seguim cap a oest i deixem el camí (que tendríem d'haver seguit - pintura groga i blanca) que desprès gira a sud per baixar al Escaler dels Soms i anar a Les Grateres, casa en runes, construïda sota la gran bauma, on fem un merescut descans. Seguim cap al sud est per anar a baixar per l'Escaler del Vilar (pintura vermella) i desprès girar cap a (SO) per arribar-nos fins a la casa en runes. Girem a (SE) per trobar camí que passa a pista i ens acaba de baixar direcció sud. Al tram final, el deixem per baixar per mig el camp hervat, fins al senderol que ens porta a la Palanca del Samsó, on creuem la riera i ja estem a la vora dels cotxes.


Sortida circular
Distància recorreguda       18,6 km. 
Desnivell acumulat           1.113 m. 
Temps efectiu caminant     8 h. 15'





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...