20170406

Montseny: de Riells a Santa Fe culminant el Turó de Morou

Una inesperada troballa caminant per una zona del Montseny poc transitat, sense senyals fins al Morou. Es una zona desconeguda i sembla oblidada (camins que es tapen) del macís, per la seva vessant oriental, però la ruta es preciosa, sobre tot en esta primera part desconeguda fins al punt més alt.
Sortim des de Riells, caminant per la pista GR 83, direcció NO. El GR, més endavant segueix a la dreta (N) i el deixem, seguint per la pista uns 250 més i desprès trenquem a l'esquerra, per creuar la riera per sobre un pont fet de fusta. Seguim pel corriol al altre costat direcció oest, que ens va entrant per la riera de Riells. Al poc d'anar-hi, ens trobem uns castanyers monumentals i passem a la vora de la fonts de les Fogueres. Anem seguint pel curs de la riera, fins que arribem al Clot del Infern. Aquí, decidim de anar a buscar un camí que hi ha al mapa Alpina Montseny, que està per sobre d'on estem, direcció sud. Pugem i el trobem. A partir d'aquí, aquest camí només es segueix per mitjà les fites que anirem trobant. Anem pujant fins arribar a un punt on quedem molt a la vora del Gorg Negre, però no el veiem. Anem a buscar per on passar la riera i desprès de fer-ho, anem a parar a una bauma. Aquí hem de seguir per l'esquerra, per continuar el camí que puja fent llaçades fins a trobar una pista plena de matoll, que anem seguint cap a l'esquerra (O), quan passem el torrent del Vimenters, el camí gira cap a SE i S, sempre la pista plena de matoll. Arribem a un punt on trobem una fita a l'esquerra del camí, per on baixa un corriol, a trobar el Sot de les Collades, on parem a esmorzar. 
Després, seguim el sender direcció sud que va pujant pel Sot dels Passejadors de manera decidida amb llaçades, que ens faciliten guanyar el fort desnivell fins a tocar el Coll de la Mosquera (on aniríem girant a l'equerra). Natros, girem cap a la dreta (NO) i anant seguint fites, ens enfilem fins assolir l'Esquei del Morou, des d'on podem gaudir de unes espectaculars vistes a 360ª. Desprès, ens acostem fins al proper Turó de Morou, punt més alt de la jornada. Ara, desfem camí fins al coll, anant seguint el camí ben senyalitzat cap a Santa Fe.
Desprès d'arribar a l'ermita, agafem el camí que baixa cap al pantà de Santa Fe, senyalitzat a Turó de Morou. El seguim durant una bona estona, passant el pantà i baixant per la pista trobem el desviament a la font de Baladrell, però seguim baixant per la pista fins al punt on a l'esquerra comença a pujar cap al Morou. Aquí, seguim per la dreta, passant  la tanca de la pista, baixant pel Sinaí. La pista, fa unes llaçades molt llargues cap a nord, sud i nord i també trobem el lloc on es va estavellar una avioneta, on només en queda un petit tros. Seguint el camí, anem baixant decididament cap al Pla de Gratallop i Pla dels Trèmols i quan arribem a la pista, ens parem per dinar.
Desprès, seguim baixant pel camí indicat cap a Riells fins a La Creu, on el deixem. Seguim el camí NE fins a Pla de Saba i desprès, agafem una pista bastant bruta al inici, direcció N. Anem baixant, però han fet una estesada de bosc i els camins que intentàvem seguir sobre mapa, s'han perdut. Ens anem orientant, per anar a fer cap a la pista principal, que ens durà fins a Riells.



Sortida circular
Distància recorreguda     17,1 km.   
Desnivell acumulat         891 m.
temps efectiu, caminant   6 h.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...