20170524

P.N. Els Ports: riu Pena- St. Miquel d'Espinalva - Tossal del Rei ó dels 3 Reis

Segon dia de la nostra estada als Ports. Sortim des de Valderrobres i anem fins al pantà de Pena, seguint-lo fins a l'entrada del riu Pena, on seguim per la pista marcada com a St. Miquel i riu Pena, a l'esquerra.
Deixem els cotxes a la pista a un lloc on hi ha una cadena de pas i seguim pista i barranc amunt fins a gairebé un km. fins que arribem al punt on es troben els barrancs del riu del Racó i el de Pena. En aquest punt, deixem el curs del barranc i al començament del riu del Racó, ja veiem al davant nostre el camí indicat cap a Sant Miquel. Al mapa de la Editorial Piolet TAMPOC es correspon amb la posició gps.
Seguim aquest camí, que no te pèrdua, i comença a guanyar desnivell. Ens porta al coll de la Maçanera, des d'on ja veiem Sant Miquel. Fem la aproximació, passant per la Maçanera fins arribar-hi. Desprès de fer un vol per les cases abandonades, seguim per la pista direcció sud, anant pujant suaument fins a sota el Tossal del Rei, on ens hem de desviar per un camí que puja a l'esquerra, per acabar d'accedir-hi. En aquest lloc, el punt més alt de la sortida (1.349,8 m.) que es allargat i ample, coincideixen los territoris d'Aragó, Valencià i Català. A més d'una vista esplèndida als 360º.
Retornem cap a la pista i només arribar-hi, hem de fer gir a l'esquerra, per anar a buscar unes fites que van baixant, primer suaument, però desprès amb forta pendent, en direcció est. Aquest camí, TAMPOC es correspon amb el que hi ha marcat al mapa de la Editorial Piolet. Quan som a prop del mas del Ric de Fredes, a una cruïlla de camins fem gir a l'esquerra direcció NE i agafem una pista amb alguna pintada antiga de color vermell. TAMPOC es correspon amb el del mapa. De seguida passa a convertir-se en un bonic corriol que anem seguint per dintre bosc direcció nord i anem baixant i seguint aquest camí fins arribar a la Punta Torroja i poc més enllà, un altra vegada a St. Miquel.
Degut a la forta calor que fa a la tarda, decidim que en lloc de tornar per baix a la vall com estava previst, farem la tornada per on hem pujat al matí, desfent camí i aprofitar la brisa més suau que hi fa per l'altura. Per tant anem baixant, fins a sortir a la pista a baix del barranc i seguir fins als cotxes.
NOTA: Mapa Editorial Piolet: Els Ports (nord i sud) amb moltes imprecisions, per la quantitat d'erros en els senders, que estan mal localitzats.



Sortida circular, menys del previst.
Distància recorreguda      22,5 km.
Desnivell acumulat          818 m.
Temps efectiu, caminant   7 h. 30'

Enllaç a la traça  https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=17951277

Fotos Milio: https://goo.gl/photos/Pq4hQeQHqrnXyQHa7
Joan: https://drive.google.com/drive/folders/0B234NxZbuUkYZ0NfRnA0ZU1lOUE?usp=sharing
Mercè: https://goo.gl/photos/SyrNJDUK1gTVBLdc6



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...