20170518

Ribes de Freser a refugi de l'Erola i retorn pel camí de les Centrals

Per aquesta setmana, el temps està molt inestable i per dijous hi havien previsions de ruixats a la tarda. Per tant, hem programat una ruta pel voltant de Ribes de Freser, força desconeguda per la major part del grup.
Sortim des de la vora de l'estació del poble de Ribes i comencem a caminar pel costat del castell de Sant Pere, pujant per les escales que hi ha. Quan som a dalt, passem pel mig la urbanització Castell de Sant Pere i a radera, ja trobem el pal indicador i la marca groga que seguirem, per anar pujant direcció NE, per la costa de Can Nadal. Quan ja som a dalt i trobem la pista asfaltada, girem a l'esquerra passant per la part de sobre de can Nadal. Seguim la pista i a la dreta trobem un altra pista que puja. Natros, seguim a l'esquerra, indicat com a refugi i Tregurà. Uns metres més enllà ja trobem un altra cruïlla, on seguim a la dreta i de seguida trobem el rètol amb la direcció cap al Refugi del Pla de l'Erola, que surt a la dreta i seguirem, pujant pel corriol en direcció nord, fins a tornar a trobar i travessar la pista i seguir pujant per dintre bosc direcció NE per un camí molt definit, fins al Pla i Refugi de l'Erola.
Fem parada d'esmorzar i contemplar la vista que hi ha des del mirador: Puigmal, Torreneules, Balandrau i la vall, amb Queralbs i el Serrat a la vista.
Continuem camí, seguint per la part de darrera del refugi i uns 170 metres més enllà, deixem el camí i comencem a baixar pel mig del bosc, seguint un rastre molt poc definit que gira al principi al nord, desprès cap a NO pel llom de la muntanya i en forta baixada, i finalment ens tornem a decantar cap al NE per anar a sortir a una pista. La seguim uns metres a la dreta i trobem a l'esquerra una fita i un baixant pintat en grog, que seguim i ens baixa al torrent Maçanell, que creuem i seguim fins al desviament a l'esquerra per baixar a veure el molí d'en Bonada. Retornem al camí i seguim fins al Serrat. 
Sortim del poble per la part baixa. El camí passa per la vora de Ca La Carmeta (com a referència), passa pel pedró de Sant Antoni i torna a sortir a la carretera i seguim fins  a entrar a Fustanyà, passant a la vora dels apartaments rurals Rialb. Sortim del poble, passant per la vora de l'ermita i el cementiri i seguim la pista fins a la vora de CR La Casanova. Al arribar a la corba, seguim recte per un camí que ens portarà fins a la cova de Santa Maria de Fustanyà. Desfem el camí fins a la pista asfaltada i girem a l'esquerra, baixant primer seguint la pista, i desprès adreçant per l'herbat fins a baixar al aqüeducte, que seguim uns metres més avall fins a trobar el camí de les Centrals, que pintat en blanc i verd segueix per la nostra esquerra. Uns 100 m. més enllà i abans de creuar un pas canadenc, segueix per la dreta el camí de les Centrals (blanc i verd) en direcció sud. El seguim i sempre sota bosc l'anem caminant tornant a guanyar altura i desprès planejant fins a la vora de Can Cerdà, on fa un gir a l'esquerra per pujar uns metres fins a la casa i desprès segueix a la dreta, trobem una bifurcació de camins i ja seguim baixant cap a la dreta. Passem a la vora del hotel Resguard dels Vents i tenim a la vista l'aparcament de cotxes i Ribes, on acabem de baixar. 


Sortida circular
Distància recorreguda    15,3 km.
Desnivell acumulat        820 m.
Temps efectiu caminant  5 h. 15'


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...