20170504

Travessa a Les Salines. Coustouges a La Vajol

Avui, una bonica sortida de travessa, a Les Salines. La Colla, organitzem un bus, amb 21 caminants.
Sortida des del poble de Costoja (França). Des del aparcament que hi ha a la carretera, entrem al poble i anem a veure la preciosa església de Santa Maria, mereix una parada, encara que sigui breu.
Seguim pujant cap a la part alta del poble i ja veiem una camí amb marca groga, que s'enfila direcció nord, per dintre bosc. Força amunt, anem a sortir a una pista que també puja des del poble. La seguim i passem per darrera La Creu del Canonge, Coll de la Pedra Dreta i seguint el perfil de la muntanya, al Pla de la Falguerona, on deixem la pista per seguir cap a l'esquerra (N), un corriol que va a passar pel Puig del Boixer i va seguint la carena fronterera direcció nord, passant el Coll de Faig i seguint pujant pel camí fins quasi al Coll de Perilló. Deixem el camí, desplaçant-mos uns metres a la nostra esquerra, per anar a buscar el camí marcat amb color grog, que seguirem (E). Va per la frontera i separant-se de la pista que seguíem abans. Més endavant gira cap al NE i  tot pujant, passa el Coll de la Dona Morta i Les Collades. Seguim pujant, per la part de darrera del Roc de la Sentinella i el Roc de la Campana. Fins a aquesta zona, el temps ens ha deixat gaudir de les boniques vistes que tenim per tot el nostre entorn. A partir d'aquí se'ns tira la boira per sobre i ja ens queda la visibilitat força reduïda. 
Passem el Coll de Sant Martí i arribem al Roc de Frausa. Seguim cap a les antenes del Moixer (1.443 m.) punt més alt de la sortida. A partir d'aquest punt, comencem a baixar, primer per la pista asfaltada i a la primera corba, seguim el camí que surt a la nostra esquerra i adreçant, fem cap al Coll dels Pous, on hi arriba una pista que puja des de Ceret (França). Aquí, trobem les marques del GR que seguirem baixant cap a la nostra dreta (E) i que ens portarà al Santuari de la Mare de Déu de les Salines, on fem parada per dinar.
Seguim desprès pel GR, que travessant la riera i planejant, ens farà sortir a la pista que puja cap al Santuari. Aquí deixarem el GR i seguirem la pista cap avall, tot perdent força desnivell, passant el Coll de les Cordes i molt a prop del Castell de Cabrera (que ja coneixem). Seguim, baixant la pista fins arribar al Coll de Lli. Aquí, la nostra intenció era anar a buscar la carena fronterera per seguir-la fins al Coll de Manrella, però ens trobem el camí tancat.
Tornem al Coll pel costat català, i seguim el nostre camí, que ens baixarà fins a trobar la carretera GI 505 a la vora del restaurant Manrella, on ens recull el bus.



Sortida de travessa
distància recorreguda     20,4 km.
desnivell acumulat         868 m.
Temps efectiu, caminant  7 h.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...