20170610

Travessa a la Serra d'Ensija

Sortida planificada per a la Colla Isard, de Bescanó. Ens reunim 14 caminants.
Aprofitant que la sortida està programada per fer el desplaçament amb bus, en lloc de fer-la circular, la preparem com a travessa, sortint des del Pla de la Creu de Fumanya i baixant cap a la Pleta de la Vila, a la vesant de Saldes.
Acabem de baixar per la pista uns metres, direcció sud, per anar a trobar el PR C-73, que seguim en la mateixa direcció fins a trobar el GR 107 (camí dels Bons Homes), a la vora de la font de Cal Coix, que seguirem en direcció cap a Peguera, arribant en poca estona a les cases i cementiri de Peguera, amb la petita ermita de Sant Miquel.
Seguim el GR direcció nord-oest, passant pel Portell dels Terrers, on tornem a creuar la carretera que va als Rasos de Peguera. La caminem durant uns metres i desprès el GR segueix per una pista a la dreta, que va baixant cap als Terrers,  i aproximadament un km. més enllà, deixem la pista i seguim a la dreta pel camí GR 107 que segueix (el dels Bons Homes) direcció nord, cap a la casa en runes, anomenada Ferrús i que està a sota d'una paret de roca, anomenada el Roc.
Anem seguint el camí i arribem a un punt on gira a la dreta N, i fa una forta pendent fins a tocar paret de la Roca Gran de Ferrús, una gran paret de roca, equipada per fer escalada. Desprès seguim direcció NO, seguint el camí, i anem pujant i guanyant desnivell per la Canal Gran, fins arribar a dalt el coll, anomenat l'Estret. Aquí, deixem el GR i fem un gir cap a la dreta, direcció nord-est, seguint les fites de pedra que hi ha, direcció NE,i ja anem trobant marques de color vermell que ens porten a les Llosanques, zona rocosa i que per persones amb vertigen, pot tenir un grau de dificultat. Quan hem passat aquesta zona, el camí s'enfila amb forta pendent i ens va puja fins a dalt la carena, a la Roca Blanca (2.289 m). Aquí girem cap al sud-est, per anar carenant i arribar al Gallina Pelada (2.317 m.), punt culminant de la sortida.
Des d'aquí es contempla una panoràmica de 360 graus que comprèn el massís del Pedraforca, la serra del Cadí, el Moixeró, els pics de la tosa d'Alp, el Puigllançada, el Puigpedrós i el Carlit entre d'altres al vessant nord; el Catllaràs i els rasos de Peguera a l'est; el Montseny, Sant Llorenç del Munt i Montserrat al SE; la serra dels Lladres i la de Busa al sud i el Montsec, el Port del Comte i la serra del Verd, amb els principals pics del Pirineu Occidental de fons, a l'oest.
Comencem a baixar cap al refugi d'Ensija i el trobem tancat, per tant en hi quedem molt a la vora, per dinar i fer un descans. Continuant desprès el camí cap al est fins a trobar el de baixada direcció nord, pel torrent de la Font d'Ensija, cap a la Pleta de la Vila, on ens espera el bus.



Sortida de travessa
Distància recorreguda       13,3 km.
Desnivell acumulat           803 m.
Temps efectiu, caminant    5 h. 17'

Enllaç a la traça   https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=18191699

Àlbum fotos, Marc i Milio: https://goo.gl/photos/5hrNjSe6JVnCikMS6
fotos Mercè:               https://goo.gl/photos/MVfDmxcpm2LjCYDD7



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...