20170615

Volta pels cims de Vallter

Avui, tenim la previsió de tempesta a la tarda. Així que matinem un xic més, sortint de Girona a les 06:30 h. per enllestir la faena abans de mullar-nos.
Comencem des del aparcament superior de Vallter, pujant pel GR fins la Portella de Mantet. Ens agrupem i des de aquí, seguim pujant, ara cap al oest i més amunt NO, i seguint el camí evident que ens portarà fins a dalt el cim del Pic de la Dona (2.702 m.). Fem una petita parada per agrupar-nos i aprofitar per veure.
Ara, seguirem carenant en suau baixada i direcció oest primer i desprès SO pel evident camí, que ens portarà fins a la Xemeneia (pas estret, sense cap dificultat) per arribar més endavant al Coll de la Geganta.
Com encara no es veu cap núvol, decidim de tirar cap al llac de Bacivers, fent prèviament una parada per esmorzar. Quan som a la vora del llac, anem a trobar la cabana de pedra, per pujar per la seva vora, pel camí evident que ens portarà fins a dalt el cim del Bacivers (2.844 m.) A partir de a aquí, comencem a carenar direcció sud, passant pel Coll de Bacivers i enfilar la pujada al Bastiments, fins assolir la seva cota 2.882 m. on ja girem cap al est, carenant. Assolim cim (2.883 m.) i desprès ens arribem a la Creu de Bastiments. 
Ara, el cel ja s'està emplenant de nuvolades i cal no encantar-se gaire i comencem a baixar per l'esquena d'ase (NE), fins a planejar, arribant-nos un altra vegada al Coll de la Geganta, i començar a baixar (SE) per la vesant de Vallter. Quan arribem a la cruïlla del camí que va a la Font de la Perdiu, tirem de dret i baixem en forta pendent, passant pel costat la font i arribem a baix al pla de pistes i acabar arribant-nos a l'estació, on tenim els cotxes. El cel ja es tapat pels núvols, però podem marxar sense haver-nos remullat. Sortim de Vallter amb 20º i arribem a Girona amb 37º. Potser fora bo tornar cap a dalt.....



Sortida circular
Distància recorreguda      10,7 km.
Desnivell acumulat          929 m.
Temps efectiu, caminant   4 H. 50'


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...